Prethodni članak
Sljedeći članak

STOŽER: 'Danas očekujemo 10tak novih slučajeva zaraze, imamo jednu preminulu osobu'


U tijeku je konferencija za medije Županijskog stožera civilne zaštite. Načelnik stožera Anđelko - Ferek Jambrek iznio je najnovije brojke o koronavirusu u našoj županiji. U protekla 24 sata imamo 10 novih slučajeva zaraze i ukupan broj aktivnih slučajeva je trenutno 112. U samoizolaciji se nalazi 647 osoba. Imamo jednu preminulu osobu u posljednjih 24 sata.

Hospitalizirano je 60 osoba, 44 pacijenata se nalazi u OB Zabok i 3 osobe su na respiratoru, na COVID odjelu u Specijalnoj bolnici Krapinskim Toplicama nalazi se 16 pozitivnih osoba. 

Kroz COVID odjel u Stubičkim Toplicama prošlo je 129 pacijenata, otpušteno ih je bilo 114, preminulo 15, kroz COVID odjel Krapinske Toplice je prošlo 118 pacijenata, 7 preminulo, a u OB Zabok tokom čitave godine prošlo je 1500 pozitivnih pacijenata, umrlo 243.

-Brojke su zadovoljavajuće jer je broj novooboljelih u stalnom padu. Broj hospitaliziranih nije pratio taj trend, ali je sad počeo lagano padati. U prvom tjednu siječnja imali smo 23% pozitivnih na broj testiranih, u drugom tjednu 18%, u trećem 12, a u zadnjem tjednu je sada 10,6%. U najgorem periodu nam je postotak bio čak 48% u odnosu na broj testiranih, tada smo dnevno imali 287 novih slučajeva. I dalje apeliramo na mjere unatoč dobrim brojkama, maska, higijena i distanca su najvažnije u borbi s koronavirusom  - poručio je načelnik stožera.

Još članaka iz "Županija"

Facebook