Prethodni članak
Sljedeći članak

[SMOTRA DRUŠTVA NAŠA DJECA HRVATSKE] Djeca iz cijele Hrvatske u Tuhlju prikazuju svoje kreativno stvaralaštvo

Domaćin je Društvo Naša djeca Tuhelj


U Tuhlju se održava 23. Smotra Društva Naša djeca Hrvatske, a domaćin je Društvo Naša djeca Tuhelj koje ovim događajem ujedno obilježava 15. obljetnicu svog uspješnog rada. Smotra traje do nedjelje, a glavno događanje se održava danas gdje će Društva iz cijele Hrvatske prikazati što su vrijedno pripremala.

Ovdje će biti oko 280 djece iz 18 Društava Naša djeca s područja cijele Hrvatske uz pratnju 90-ak odraslih.

Presjednica Društva Naša Djeca Hrvatske Aida Salihagić Kadić rekla je kako je ovo velik događaj. 

- Okupljanje ovolikog broja djece je za nas nešto posebno. 'Radost, igra i stvaralaštvo' Društva Naša djeca Hrvatske je godišnja smotra najaktivnijih Društava Naša djeca gdje će ona prikazati svoje stvaralaštvo ostvareno u protekloj godini. Ovo je 23. Smotra, a svaka Smotra dosad je bila posebna na svoj način. Donijela je bisere dječjeg stvaralaštva koji su nagrađeni te su dobivena i domaća te međunarodna priznanja – rekla je Salihagić Kadić, a spomenula kako joj je drago da se ovogodišnja Smotra održava upravo u Tuhlju, općini Prijatelj-djece i u Krapinsko-zagorskoj županiji koja je također županija-prijatelj djece.

Zamjenica župana Jasna Petek također nije krila zadovoljstvo što se održava ova Smotra upravo u Tuhlju, a podsjetila je što Krapinsko-zagorska županija radi.

- U Krapinsko-zagorskoj županiji je odlična situacija po pitanju djece, a moramo reći da je upravo kroz taj status imamo veliko priznanje, ali i veliku obavezu, tako da Županija potiče rad društava Naša djeca na području Krapinske-županije koji su vrijedni, koji provode brojne aktivnosti, potiču dječju kreativnost, dječje stvaralaštvo, ali i s druge strane potiču dječju participativnost u društvenom životu, uče ih građanskim demokratskim vještinama. Kroz društva Naša djeca, djeca iz Krapinsko-zagorske županije stječu kompetencije za aktivno građanstvo. Kroz to se uči o dječjim pravima i dječjim obavezama. Krapinsko-zagorska županija kroz financiranje projekata koji su prijavljeni na županijske natječaje, projekata udruga i društava Naša djeca i ostalih udruga koje se brinu skrbe o djeci i za djecu, potiče njihov rad. Kroz svoje svakodnevne aktivnosti, Krapinsko-zagorska županija je mnogočemu prva pa tako smo ovih dana prijavili javni poziv za participativni  dječji proračun. Radi se o sredstvima kojima će odlučivati djeca koja su za djecu i za njihove projekte. To će biti projekti koje će djeca inicirati, koja će djeca osmisliti i koja će djeca ocjenjivati, evaluirati i kojima će djeca dodijeliti potpore – rekla je Petek.

Načelnik općine Tuhelj rekao je kako je ovo veliki događaj. - Posebno me veseli jedna činjenica, da na neki način Društvo Naša djeca Tuhelj radno obilježava 15. godišnjicu vrlo uspješnog rada na čemu im ovom prilikom čestitam. Mogu reći da članovi Društva Naša djeca Tuhelj i volonteri te volonterke svojim radom doprinose tome da naši mali Tuhljanke i Tuhljani imaju veselo i sretno djetinjstvo, pomažu im da odrastaju u sretne i vesele mlade ljude. Bez mladih ljudi niti jedna sredina neće biti prosperitetna – rekao je Hercigonja.

Potpredsjednica Saveza društva Naša djeca Hrvatske Sonja Borovčak također je napomenula kako joj je drago da je Tuhelj domaćin ove smotre. - Veseli me da se možemo pohvaliti da inače imamo gotovo najveći broj društava Naša djeca u Krapinsko-zagorskoj županiji što je dobro jer smo Županija-prijatelj djece i jedno ovakvo događanje je priznanje svima nama koji se trudimo i radimo da u slobodnom vremenu radimo s djecom, potičemo da budu kreativni – istaknula je Borovčak.

Predsjednica Društva naša djeca Tuhelj Snježana Romić osvrnula se na 15. obljetnicu. - Obilježavamo 15. obljetnicu našeg rada i to radno jer smo domaćin 23. Smotre stvaralaštva društava Naša djeca Hrvatske. To je za nas velika čast i velika obaveza da se sve prođe kako treba i u redu. Radno smo odlučili proslaviti obljetnicu jer mislimo da je to najbolji način da djeca pokažu što rade i što mogu, što se radi i kako se radi – objasnila je Romić i dodala da će Tuhelj pokazati gdje su njegova djeca.

Tako su se jučer predstavili učenici osnovne škole recitacijama, kajkavska družina u nekoliko nastupa, dramska družina Gumbeki, a nastupala su djeca koja su uključena u aktivnosti u blizini Tuhlja ili su uključena u razne druge udruge. Riječ je o Mažoretkinjama Dubrovčan, Desinićkim mažoretkinjima te polaznicima Glazbene škole Pregrada.

 

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Moguće su poteškoće u prometu, povremeni zastoji i vožnja u koloni na pojedinim dionicama autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale, gradskim prometnicama i obilaznicama te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi prema privre...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program