Prethodni članak
Sljedeći članak

Sedmodnevna prognoza: Božarov otkrio kakvo nas vrijeme čeka do ponedjeljka

  • Kristijan Božarov

    Kristijan Božarov (Foto: Pixsell)


VREMENSKA SLIKA: Prošlih tjedan dana nastavilo se proljeće u zimi. Većinu tjedna smo imali suho vrijeme s visokim dnevnim temperaturama oko ili preko 15 stupnjeva. Jedino su noći bile prohladne, ponegdje sa slabim mrazom. Ne čudi da su se neke biljke počele buditi iz zimskog sna. Zime i dalje nema na vidiku, dapače i sljedećih dana temperatura ostaje značajno viša od normale tako da nam prvi dan ožujka s pravom nosi titulu početka klimatološkog proljeća. Opširniju prognozu donosimo u nastavku.

VREMENSKA PROGNOZA: Po svim pokazateljima, od utorka do četvrtka bit će promjenjivo vrijeme uz moguću pojavu kiše. To nije nikakva kiša u većim količinama, ali bi je moglo biti malo već i tijekom utorka. Dosta oblaka, ali i daje toplo tako da će temperatura zraka ostati između 10 i 12 Celzijevih stupnjeva.

U srijedu dosta oblaka uz kraća sunčana razdoblja. Ponegdje može pasti malo kiše, ali u malim količinama i samo lokalno. Veći dio dana prolazi suho. Temperatura zraka i dalje ostaje proljetna, u popodnevnim satima oko 15 Celzijevih stupnjeva.

Četvrtak nam donosi puno oblaka, ali ostaje većinom suho ili samo ponegdje uz koju kap slabe kišice. Zapuhat će slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova, ali nema nikakvog zahladnjenja. Dapače, dnevna temperatura možda bude još stupanj-dva viša nego u prvoj polovici tjedna.

Neke veće promjene nema ni za petak. Izmjena oblaka i kraćih sunčanih razdoblja te većinom suh dan. Temperatura zraka ostaje iznadprosječno visoka pa ćemo u popodnevnim satima vjerojatno ići malo iznad 15 stupnjeva. Podsjetimo, u petak, prvog dana ožujka, ujedno je i prvi dan klimatološkog proljeća.

Za vikend kombinacija oblaka i sunca. Ostaje većinom suho, možda bude malo kiše tijekom nedjelje, ali to još moramo vidjeti. Temperatura zraka će i dalje biti prava ranoproljetna, noću 4-8°C, a danju oko 15 stupnjeva. Početkom sljedećeg tjedna bi moglo malo zahladiti uz povremenu kišu.

(Prognozu napisao: Kristijan Božarov 26.2.2024.)

Još članaka iz "Županija"

Facebook