Prethodni članak
Sljedeći članak

[RADNO U ZLATARU] Odobren novac za rekonstrukciju javne rasvjete

Na području Zlatara brojni su radovi u tijeku, ugovoreni ili u fazi ugovaranja


Na području Zlatara brojni su radovi u tijeku, ugovoreni ili u fazi ugovaranja. Među važnijima, gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek izdvaja rekonstrukciju javne rasvjete, za koji projekt je u tijeku analiza pristiglih ponuda.

– Prvi smo grad kojem su odobrena sredstva od 5,4 milijuna kuna preko HBOR – a odnosno ESIH kredita namijenjenog za rasvjetu. Taj model nam je najisplativiji i to će na području Zlatara biti ogromna investicija. Imamo zastarjelu rasvjetu i brojne probleme zbog loših rasvjetnih tijela, 75 posto živinih te loše trafostanice. Vjerujem da će realizacija krenuti u listopadu i biti završena do proljeća iduće godine – napomenula je gradonačelnica. Također, nakon otvaranja ponuda za prvu fazu izgradnje nogostupa u Varaždinskoj ulici, u tijeku je analiza ponuda, a nakon potpisivanja ugovora u listopadu će krenuti radovi. Traje i asfaltiranje nerazvrsanih cesta i sanacija klizišta u Vinogradskoj ulici, a ovih bi dana trebalo započeti i uređenje parkirališta kod zgrade suda.

- Potpisan je i ugovor s tvrtkom Colas Varaždin za nogostup u Belcu i radovi kreću, a tu je i završna faza uređenja igrališta u Belcu odnosno postavljanja dječjih sprava i rasvjete. Na području grada započeli su i radovi na vodovodnim mrežama koje sufinanciramo sa Zagorskim vodovodom i Krapinsko – zagorskom županijom. Radi se na vodovodnoj mreži na selu Miceki u Donjoj Batini, koje do sada nije imalo vodovodnu mrežu, nakon toga kreću radovi u Borkovcu i onda još jedan dio prema Cetinu. Čekamo ponude i rješenje zjedno sa ŽUC – om za uređenje prostora u Martinšćini, kod crkve od mosta do mosta prema skretanju za Repno. Taj bi dio uključio odvodnju, rubnjake i novi asfalt – kaže gradonačelnica.

– Ove godine zaista smo u velikim radovima. Znam da su potrebe grada još veće, ima još dosta nogostupa i cesta koje treba asfaltirati i javnih površina urediti, no ako nastavimo ovakvim tempom i prema mogućnostima, nadam se da će Zlatar postati stvarno ugodno mjesto za život, a posjetititeljima za boravak – zaključuje gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila). Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program