Prethodni članak
Sljedeći članak

[PROMJENE U ZAGORJU] Novi župnici u Maču, Kostelu, Krapinskim Toplicama, Krapini i Velikom Trgovišću


Odlukom kardinala Josipa Bozanića u Zagrebačkoj nadbiskupiji imenovani su i razriješeni brojni župnici. Promjena ima i u zagorskim župama. Kako smo već pisali, krapinski župnik Tomica Šestak postao je ekonom Nadbiskupije, a njega će zamijeniti Davor Štuljan, dosadašnji župnik u Samoboru.


Davor Štuljan


Župničke službe je, zbog umirovljena i zdravstvenih razloga, razriješen župnik župe Presvetoga Trojstva u Krapinskim Toplicama, Mato Herceg. Na njegovo mjesto dolazi Marijan Gradinšćak koji je dosada službovao u Moravču.


Marijan Gradinšćak


Novog župnika dobiva i Veliko Trgovišće. Josip Čulig, dosadašnji upravitelj župe BDM od Sedam Žalosti u Velikom Trgovišću imenovan je upraviteljem župe Sv. Ivana Krstitelja u Lugu Samoborskom i župe Duha Svetoga u Noršić Selu. Novi župnik u Velikom Trgovišću bit će Luka Slijepčević, dosadašnji župnik u Vrapču.


Luka Slijepčević


Stjepan Halužan, razriješen je službe upravitelja filijale u Poznanovcu i službe pastoralnog suradnika u Mariji Bistrici te imenovan župnikom u župi Sv. Ivana Krstitelja u Desincu i u župi Sv. Jurja u Plešivici, a isto je tako Domagoj Matošević, rektor Svetišta i župnik u župi Uznesenja BDM u Mariji Bistrici, razriješen je službe privremenog upravitelja župe Bezgrešnog Začeća BDM u Maču. Mače tako dobilo novog župnika, a riječ je o Marku Toplaku koji je dosada bio župni vikar u župi Bl. Alojzija Stepinca u Bestovju – Novakima – Rakitju, u župi Sv. Ivana Krstitelja u Lugu Samoborskom i u župi Duha Svetoga u Noršić Selu.


Marko Toplak


Ivan Zovko, razriješen je službe upravitelja župe Sv. Mirka u Kostelu i službe župnog vikara u župi Uznesenja BDM u Pregradi te imenovan župnim vikarom u župi Bl. Alojzija Stepinca u Bestovju – Novakima - Rakitju i u župi Uzvišenja Sv. Križa u Kerestincu. Njega će zamijeniti Dragutin Šarc.


Dragutin Šarc

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Do 05:00 sati zatvorena je autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera, zbog radova u tunelima. Obilazak je državnom cestom DC1. Do 06:00 sati ujutro za sav promet zbog radova zatvorena je dionica državne ceste ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program