Prethodni članak
Sljedeći članak

PROGRAM PODRŠKE ŽRTVAMA I SVJEDOCIMA KAZNENIH DJELA: 'Važno je da znaju da pravnu i emocionalnu pomoć mogu dobiti uvijek i besplatno'

Program se već četvrtu godinu provodi na području Krapinsko – zagorske županije


U Zaboku se danas na Zivtovom trgu održava javna akcija Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela.

Program je to koji se realizira uz podršku Ministarstva pravosuđa i uprave te se već četvrtu godinu provodi na području Krapinsko – zagorske županije. – Smatramo da je izuzetno kvalitetan i dobar, jer žrtve i svjedoci kaznenih djela najčešće nisu upućeni u svoja prava, a ako i jesu, nisu u potpunosti. Kroz naše aktivnosti pružamo im informacije, kao i psihološku i pravnu pomoć te emocionalnu podršku, a ono što je najvažnije, pratnju na institucije. Dakle, omogućujemo im pratnje na sudove, centar za socijalnu skrb, državna odvjetništva i sve ono kroz što žrtve i svjedoci prolaze u procesu prijave kaznenog djela – pojasnila je Vendi Keserica, voditeljica SOS telefona i savjetovališta za žene žrtve nasilja u našoj županiji.

Događanju je prisustvovala i zamjenica župana Krapinsko – zagorske županije Jasna Petek, koja je pohvalila ovu akciju kojoj je prvenstveno cilj senzibiliziranje javnosti za navedene probleme s kojima se mnogi u društvu susreću, kao i informiranje oko toga da postoje SOS telefoni i savjetovališta te ovaj program kojega po potrebi svi mogu koristiti besplatno.

– Važno je da se za ovakve akcije zna kao i da uslugu podrške, pravne i emocionalne, žrtvama i svjedocima kazneno – prekršajnih djela mogu dobiti svi i na području Krapinsko – zagorske županije – rekla je Petek. Istaknula je kako uz SOS telefon i savjetovalište Krapinsko – zagorska županija ima i sigurnu kuću za žrtve nasilja, koja svakodnevno ima 7 do 9 korisnika, što govori o tome da je i ta usluga nažalost uvijek potrebna i vrlo je važno da je dostupna i u našoj županiji.

O ovom se programu, aktivnostima i uslugama svi zainteresirani mogu informirati danas, preko štanda i promotivnih materijala na štandu na Zivtovom trgu, kao i kroz razgovor s voditeljicama programa.

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program