Prethodni članak
Sljedeći članak

„Prijenosni inkubator poboljšat će kvalitetu našeg rada za naše najmlađe i najrizičnije pacijente“

Održana je primopredaja prijenosnog inkubatora u OB Zabok, za koji su sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji


U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana danas je održana primopredaja prijenosnog inkubatora za koji su sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji „Prijenosni inkubator za Zagorje“ koje organizirala Udruga Ponos domovine krajem 2018. godine.

Tihomir Vančina, ravnatelj bolnice, istaknuo je da su sretni što su nabavili prijenosni inkubator te da prije svega zahvaljuje Udruzi Ponos domovine, Žarku Delaču, na predivnom humanitarnom koncertu i na osiguravanju sredstava za kupnju prijenosnog inkubatora. -Nama kao bolnici i našim malim pacijentima ovo puno znači jer će nedonoščad imati prikladnu medicinsku skrb i da se na vrijeme može stići u Zagreb. KZŽ stalno podupire naš rad te nas svake godine nagradi sa jednim novim uređajem za odjel ginekologije. Mi smo u ovih četiri godine investirali, uz europske fondove, decentralizirana sredstva KZŽ i njihova vlastita sredstva, više od 40 milijuna kuna opreme u ovu bolnicu. Zahvaljujem se Rajku Furešu, voditelju odjela ginekologije i porodništva u zabočkoj bolnici za zasluge i za nedavno dobivanje novog CTG uređaja te svima koji su došli na humanitaran koncert i na taj način pružili podršku ovom projektu - rekao je Vančina.

Žarko Delač iz Udruge Ponos domovine zahvalio je također svima koji su sudjelovali u njihovoj humanitarnoj akciji. - Danas mi je srce na mjestu jer smo uspjeli u našem naumu i ja se nadam da ćemo našu suradnju nastaviti i dalje. Imamo u planu napraviti novu humanitarnu akciju i nastaviti pomagati u opremanju ove bolnice. Ovo je naš skromni doprinos te se nadam da će dobro doći i ako spasi bar jedan mladi život, već smo napravili mnogo. Financijska sredstva od humanitarnog koncerta nisu bila dovoljna za kupnju prijenosnog inkubatora te nam je KZŽ dodala potreban iznos da bi se inkubator mogao kupiti - istaknuo je Delač.

Zamjenica župana Jasna Petek zahvalila je udruzi Ponos domovine na inicijativi i na velikom trudu u sakupljanju sredstava za prijenosni inkubator. -Nažalost, KZŽ odnosno Opća bolnica Zabok je u negativnim trendovima demografskih pokazatelja čemu u prilog govori činjenica da nam je u prošloj godini bilo 803 novorođenčadi. Bez obzira na to, svi zaposlenici na čelu sa ravnateljem trude se osigurati najsuvremenije i najbolje uvjete u OB Zabok. Mi kao osnivači, trudimo se pratiti sve potrebe koje ima ovo rodilište. Mi svake godine nešto poklanjamo rodilištu, tu su bili ginekološki stolovi, ginekološki stolovi za osobe s invaliditetom, CTG uređaji, te smo tako nedavno poklonili i jedan bežični CTG uređaj koji će omogućiti još bolje i ugodnije boravak našim trudnicama i rodiljama u OB Zabok. Moram pohvaliti bolnicu jer sustavno vrlo kvalitetno rade na podizanju stručnosti i kompetencije svojeg medicinskog osoblja, što je izuzetno važno - istaknula je Petek.

-Za nas će taj inkubator značiti jako puno jer će nam poboljšati kvalitetu našeg rada za one naše najmlađe, najrizičnije, koji se rode u našem rodilištu. Omogućit će veću sigurnost kod transporta u kliničke ustanove i sigurno da ćemo biti još bolji i kvalitetniji u svome radu. Ovo nam je zasigurno veliki poticaj za daljnji rad - istaknuo je docent Fureš. Također, docent Fureš je rekao kako prosječno svake godine ima od petnaest do dvadeset transporta sa transportnim inkubatorima u kliničke ustanove.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Zbog jakog vjetra na brzoj cesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali između Bakra i...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program