Prethodni članak
Sljedeći članak

Poslušajte snimku razgovora Šimunića s HDZ-ovcima koju su ga, tvrdi, namjeravali kupiti

Šimunić tvrdi da mu je konkretno rečeno da bude kandidat za župana treće, ali lijeve opcije koja bi zajedno s HDZ-om srušila SDP-ovu vlast


Noć nakon što je osvanuo skandal u kojem je nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Oroslavja, Viktor Šimunić, optužio potpredsjednika HDZ-a, saborskog zastupnika i predsjednika županijskog HDZ-a Žarka Tušeka te gradonačelnika Oroslavja Emila Gredičaka za pokušaj da ga 'kupe' kako bi zajedno s njim srušili SDP-ovu vlast u Krapinsko-zagorskoj županiji, Viktor Šimunić nam je kazao da je inicijativa za sastankom potekla od gradonačelnika Gredičaka. – U poruci me pozvao na gemišt kod kleti sa Žarkom T. Sve se to nekako malo odgađalo, ali došao je i taj dan. Većinu vremena pričao je Žarko Tušek o tome tko je on, kako ima prijatelje ministre, veze, informacije... Monolog je trajao sigurno 15-tak minuta. Nakon toga mi je rekao konkretno da bih se trebao kandidirati za župana, biti treća opcija, lijeva ali u tajnosti, a kad završe izbori onda je sve na stolu. Prije toga Tušek mi je ponudio informacije, logistiku i sve to u normalnim, kako je on to rekao, okvirima. „Da, mislim da su me imali namjeru kupiti i nudili su mi pročelnička i ravnateljska mjesta, bez obzira pobjedi li ta zajednička platforma na izborima ili ne“, ispričao nam je Viktor Šimunić.
Na pitanje misli li se kandidirati, odgovorio je da nije još to izdefinirao zbog svega što se događa. „Moram reći da ovo nije bilo lako napraviti, ali ne može meni nitko nuditi tako nešto. Da su rekli treća opcija bez korupcije, to bi bila druga priča“, kaže Šimunić. Na konstataciju da se u tonu čuje kako sam pita što će on od toga imati objasnio je da je to istina, ali da je dan prije o tome obavijestio novinare da će to napraviti. „Moja ideja je bila isključivo iz javnog interesa da se vidi kako se radi, jer sam i prije čuo od drugih koga je sve gospodin Tušek uhljebio. Sada očekujem da me kontaktiraju državne institucije, a za dalje ne znam“, kaže Šimunić koji je tako unaprijed imao namjeru navesti spomenute HDZ-ovce na priču o kupnji i na to što su sve spremni dati.

Izvor snimke: portal 24 sata

Uskoro što o svemu kažu prozvani HDZ-ovci

Još članaka iz "Županija"

Facebook