Prethodni članak
Sljedeći članak

Područna škola Gorjakovo kreće u energetsku obnovu

Imamo trend rasta djece i sve stručne analize koje smo napravili pokazuju da je takva investicija opravdana, stoga krećemo u izradu projektne dokumentacije, kazao je župan Kolar


Župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar obišao je danas Osnovnu školu Janka Leskovara u Pregradi koja je prošla kroz energetsku obnovu. Župan je zajedno s gradonačelnikom Pregrade Markom Vešligajem i Sinišom Hajdašem Dončićem održao radni sastanak vezan za daljnja ulaganja u obrazovni sustav na području Pregrade.

 

Župan je istaknuo kako uskoro kreću i s energetskom obnovom Područne škole Gorjakovo. - Ravnateljica škole sa svojim angažmanom nas dodatno tjera da vodimo brigu ne samo u matičnoj školi, nego i o svim područnim školama. Nama je prioritet u ovom mandatu ulaganje u obrazovanje, a rezultati su svakako vidljivi. Nakon što smo energetski obnovili i uredili matičnu školu, to je bila investicija od 7,5 milijuna kuna, škola je dobila novu fasadnu ovojnicu, stolariju, kotlovnicu, LED rasvjetu, a danas smo dogovorili da idemo u energetsku obnovu i dogradnju područne škole Gorjakovo. Dogovorili smo i radove na igralištu uz školu. U Gorjakovu i okolnim selima imamo trend rasta broja djece i sve stručne analize koje smo napravili pokazuju da je takva investicija opravdana, stoga krećemo u izradu projektne dokumentacije i vjerujem da ćemo već na jesen biti spremni za prve radove. Ako nam slučajno epidemiološka situacija to neće dozvoliti, ja se nadam da se ipak to neće dogoditi, onda najkasnije na proljeće sljedeće godine krećemo s radovima – kazao je župan Kolar.

-Ja se zahvaljujem ravnateljici škole na odličnom vođenju škole, brizi o djeci, suradnji s roditeljima i s nama, na nizu europskih i nacionalnih projekata na koje se škola javlja i povlači dodatna sredstva kako bi se dodatno dignuo standard škole. Zahvaljujem se i gradonačelniku Marku Vešligaju na partnerstvu u svim projektima koje smo radili za matičnu školu i za područne škole na području Pregrade –zahvalio je Kolar.

 

Gradonačelnik Grada Pregrade Marko Vešligaj istaknuo je kako ga izrazito raduju ulaganja u obrazovanje na području Pregrade. - Važno je da ulaganja u obrazovanje ne budu samo u matičnu školu, nego i u područne škole. Ukupno na području Pregrade imamo šest škola, od toga ih je pet područnih. Ulaganja su bila velika, u izgradnju područne škole u Stipernici još 2014. godine, ulaganja u sportska igrališta, ulaganje u područnu školu Sopot… Uvijek smo ta ulaganja radili u suradnji s ljudima koji tamo žive, mjesnim odborima, Gradom, najviše s Krapinsko – zagorskom županijom kao osnivačem. Time smo postigli jednu sinergiju ljudi jer zajednički možemo realizirati projekte. Drago mi je i da u Gorjakovu također kreće energetska obnova. Ove godine ćemo već tamo obnoviti školsko igralište, a Grad Pregrada u proračunu za tu investiciju ima osigurano 100 tisuća kuna. Vjerujem da ćemo ove godine napraviti prvi korak, a iduće godine da u potpunosti završimo ulaganje na području Gorjakova – istaknuo je Vešligaj.

-Ovdje pokraj obnovljene matične škole je ugodno druženje za sve generacije, prvenstveno mladih. Imamo i obnovljena igrališta za košarku, nogomet, odbojku na pijesku, street workout park, uskoro krećemo u temeljitu obnovu dječjeg igrališta, zahvaljujući sredstvima iz EU fondova. Ovime ćemo zaokružiti ovaj prostor koji je prostor susreta svih generacija, odnosno svih građana Grada Pregrade. Znamo da je obrazovanje uvijek najvažnije i na njemu nikada ne smijemo štedjeti – zaključio je gradonačelnik Vešligaj.

 

Ravnateljica Osnovne škole Janka Leskovara Pregrada Zdravka Žiger Žgela kazala je kako je školama veoma bitno da svi učenici imaju jednake uvijete za obrazovanje, kako u centralnoj školi, tako i u područnim školama. - Svi naši projekti poduprti su od strane Županije, Grada i usmjereni su prema tome da ostvarimo jednake uvjete za sve učenike na području Pregrade – istaknula je ravnateljica.

 

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić je kazao kako mu je kao profesoru na sveučilištu važno da studenti dolaze iz sredina gdje imaju dobre uvjet za učenje i kvalitetne profesore. - Ovdje u Pregradi, uz vrlo veliki angažman ravnateljice , gradonačelnika i župana, su uvjeti kakvi bi zapravo trebali biti i u ostatku Hrvatske. Obrazovanje je bitno, bitno je za razvoj društva i isto tako bitna je izvrsnost. To je ono što nas čini boljim i jačim u našoj globalnoj utakmici. Velike čestitke upućujem županu, gradonačelniku i ravnateljici na jednoj dobroj sinergiji i želim da se investicije koje su najavljene ostvare u čim kraćem vremenu – zaključio je Hajdaš Dončić.

 

 

 

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 na 393.+850 km između čvorova BISKO i BLATO NA CETINI u smjeru Dubrovnika vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h. Molimo korisnike za strpljenje.  Moguće su poteškoće u prometu, povremeni zastoji i vožnja...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program