Prethodni članak
Sljedeći članak

Počelo uređenje ceste koja spaja dvorac Miljanu s dvorcem Veliki Tabor


Ovog su petka započeli radovi na sanaciji dijela županijske ceste koja spaja Zagorska Sela i Desinić te potom nastavlja prema Pregradi. -Na ovoj mikrolokaciji naš kolnički zastor ceste je već prilično dotrajao pa samo pripremili radove na sanaciji habajućeg sloja ovih 900 metara ceste, a radovi su vrijedni 605 tisuća kuna, Postavit će se nešto više od 5000 četvornih metara novog asfaltnog zastora – rekao je ravnatelj Županijske uprave za ceste KZŽ Stjepan Sirovec.

Župan Željko Kolar naglasio je kako unatoč tome što se građevinska sezona bliži kraju, vremenske prilike dozvoljavaju da se u dodatno otvorenom ciklusu asfaltira još određeni broj dionica županijskih cesta. – Trenutno imamo još pet otvorenih gradilišta. Jedno je na području Krapinskih Toplica, a sljedeći tjedan počinje i Vrtnjakovec, zatim imamo jedan dio u Humu na Sutli, jedan dio u Zlataru i jedan dio u Konjšini, kao i ovaj ovdje koji je spoj između Zagorskih Sela i Desinića. Ova cesta je vrlo frekventna jer dobar dio slovenskih turista prema Velikom Taboru ide ovom cestom i ona je vrlo bitna zbog same Turističke zajednice područja Kumrovec-Desinić-Zagorska Sela – rekao je Kolar te dodao kako vremenska prognoza, koja je najavljena, garantira da će se do 15. prosinca navedene dionice završiti.

Zadovoljstvo ovom investicijom izrazila je i načelnica Općine Zagorska Sela, Ksenija Krivec Jurak. - Izrazito me veseli što danas, kad obilježavamo Dan općine i župni blagdan Sv. Katarine, možemo prisustvovati na otvorenju radova na sanaciji županijske ceste u rasponu Miljana – Košnica, koja je izuzetno bitna za stanovnike kako naše općine, tako i općine Desinić. To je cesta koja povezuje dvije turističke destinacije, dvorac Miljana i dvorac Veliki Tabor, tako da me izrazito veseli ova investicija, koja dokazuje da imamo odličnu suradnju sa Županijskom upravom za ceste i Krapinsko – zagorskom županijom - rekla je Krivec Jurak.

Načelnik Općine Desinić istaknuo je kako ima više razloga za zadovoljstvo. – Prvo, prometnica će biti u boljem stanju i moći će se sigurnije prometovati, a druga stvar je to što, čemu se svi radujemo, od 01. siječnja ulazimo u Schengen, a onda, ako smo turistički orijentirani, a jesmo, moramo računati na više slovenskih turista koji će ovuda moći i biciklima i autobusima, radi Velikog Tabora i Miljane – rekao je Škreblin.

Još članaka iz "Županija"

Facebook