Prethodni članak
Sljedeći članak

Pijetet prvom hrvatskom predsjedniku: 'Uz branitelje, bio je najzaslužniji za stvaranje samostalne Hrvatske'

Delegacija Krapinsko – zagorske županije odala pijetet prvom hrvatskom predsjedniku pred obljetnicu njegove smrti


Kao i svake, i ove je godine Krapinsko – zagorska županija, položila cvijeće i svijeće u Velikom Trgovišću, ispred rodne kuće prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, uoči obljetnice njegove smrti.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako će Županija uvijek zbog njegovih zasluga u stvaranju neovisne i slobodne Republike hrvatske, obilježavati ovaj datum i dati pijetet svom Zagorcu.

-Dr. Franjo Tuđman zajedno je s hrvatskim braniteljima bio najzaslužniji za stvaranje Hrvatske. Prepoznao je trenutak i stoljetnu želju hrvatskog naroda da ima samostalnu i neovisnu Hrvatsku i za to se uspio izboriti jednom, tada razboritom politikom, tako da je i Međunarodna zajednica shvatila da se hrvatski narod referendumom odlučio za samostalnu državu, ne želeći da do toga dođe na krvavi način. Međutim, nažalost, nije bilo drugoga izbora, agresija Srbije nas je primorala da vodimo obrambeni rat – rekao je ovom prilikom Kolar, dodavši kako bi dr. Tuđman zasigurno bio zadovoljan i naporima novih generacija, koji su doveli do toga da uđemo u Schengen, da imamo euro za valutu.

Još članaka iz "Županija"

Facebook