Prethodni članak
Sljedeći članak

Ovaj je glazbenik zbog rečenice 'Zagorci su pijanci' prekinuo koncert


Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije u suradnji s ZIP portalom, već drugu godinu zaredom na području županije provodi kampanju pod nazivom: “ProGLEDAJ oko sebe, akTIviraj se! diskriminacija, stereotipi, predrasude”.

Kampanja počinje 25. studenog na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i završava 10. prosinca na Međunarodni dan ljudskih prava. Tijekom trajanja kampanje svoje će poruke javnosti poslati 16 osoba iz javnog života – osam žena i osam muškaraca.

30. studenoga: Tomislav Goluban, samostalni umjetnik i profesionalni glazbenik

“Budući da sam profesionalni glazbenik, često sam u doticaju s ljudima koji organiziraju koncerte, bilo u klubovima, brtijama ili koncertnim dvoranama. U tom kontekstu često se sretnem s rečenicom da su Zagorci pijanci s čim se apsolutno ne slažem, jer zbilja proizvodimo kvalitetna vina i svi ljubitelji koji uživaju u dobroj kapljici nisu odmah pijanci. To je definitivno stereotip koji pokušavam porušiti i čak u jednom momentu, na jednom koncertu kada je bila zafrkancija s njihove strane, prekinuo sam koncert i nisam više htio svirati, zato jer se definitivno ne slažem da su Zagorci pijanci. Čak i prema statistikama ima dijelova Hrvatske koji per capita imaju puno veći odnos alkohola po čovjeku nego u Zagorju. Zato pijmo odgovorno, pijmo kvalitetno, pijmo umjereno i definitivno nismo na čelu ljestvice pijanaca.”

Recite NE diskriminaciji, predrasudama, i stereotipima. Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije poziva vas da svi zajedno mijenjajmo poglede, razmišljanja i stavove, te stvaramo bolje društvo.

Još članaka iz "Županija"

Facebook