Prethodni članak
Sljedeći članak

Odobrene još dvije potpore za samozapošljavanje

Zajedno sa ove dvije potpore, dosad je dodijeljeno 5 potpora, u ukupnom iznosu od 349.250 kuna


Povjerenstvo Krapinsko – zagorske županije za ocjenjivanje zahtjeva pristiglih temeljem Javnog poziva za dodjelu bespovratne potpore za samozapošljavanje održalo je četvrtu sjednicu. Povjerenstvo je donijelo prijedlog odluke za 2 zahtjeva za dodjelu potpore, koja su i prihvaćena. Dodijeljena je jedna potpora u iznosu od 69.487 kuna – za otvaranje obrta za čuvanje djece – skrb i briga o djeci te jedna potpora u iznosu od 69.726 kuna za otvaranje obrta za organizaciju svih vrsta događaja te obavljanje marketinških aktivnosti. Zajedno sa ove dvije potpore, dosad je dodijeljeno 5 potpora, u ukupnom iznosu od 349.250 kuna. Najviši iznos potpore koji se jednokratno može dodijeliti korisniku je 70 tisuća kuna.

Krapinsko - zagorska županija donijela je Program potpore male vrijednosti za samozapošljavanje koji obuhvaća dodjelu potpora male vrijednosti s ciljem da se potakne rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva na području županije. U županijskom proračunu osigurano je ukupno 700 tisuća kuna za tu namjenu, a koja su osigurana iz projekta ENTER, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali.

Korisnici potpore mogu biti nezaposlene osobe s područja Krapinsko-zagorske županije koje planiraju samozapošljavanje pokretanjem vlastitog posla na području županije uz ispunjavanje sljedećih uvjeta da:

- imaju prebivalište na području Krapinsko-zagorske županije

- budući obrt/trgovačko društvo ima sjedište na području Krapinsko-zagorske županije

Osobe koje su imale registriran obrt, trgovačko društvo ili slobodnu djelatnost mogu koristiti potporu isključivo u slučaju ako dokažu da su podmirile sve obveze (doprinosi, porezi, prirezi) na ime prethodnih poslovnih aktivnosti.Javni poziv za dodjelu bespovratne potpore za samozapošljavanje objavljen je 08. travnja 2019. godine i bit će otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 01. kolovoza 2020. godine.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa vozače molimo za strpljenje i upozoravamo ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine. Uz povoljne vremen...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program