Prethodni članak
Sljedeći članak

[ODLIČNE VIJESTI]: Zatvara se covid odjel u Krapinskim Toplicama, nastavlja se pad zaraženih i hospitaliziranih


Na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite KZŽ istaknuto je kako se i dalje nastavlja pad broja zaraženih od virusa covid 19, kao i hospitaliziranih.

– Sa zadovoljstvom možemo konstatirati da dislocirani covid odjel u Krapinskim Toplicama više neće egzistirati, kao i da OB Zabok od sljedećeg tjedna ulazi u nromalan ritam izvedbe operacija. Odlične su to vijesti, kao i to da se smanjuje i broj pozitivnih učenika te djelatnika u obrazovnim, zdravstvenim i ustanovama socijalne skrbi – rekao je župan Željko Kolar.

Zamjenica načelnika Stožera Marija Bedeniković izvijestila je kako su danas evidentirane 54 pozitivne osobe, oporavilo se njih 9. Stoga trenutno imamo 831 aktivni slučaj, a 800 je osoba u samoizolaciji. – Broj novozaraženih u proteklih sedam dana snažno pada, prosjek u proteklih tjedan dana je 314, dok je tjedan prije bio 513, a još tjedan prije 869. Imamo pad od 39 posto, a pada i broj hospitaliziranih. No, danas je preminula i jedna covid pozitivna osoba, zbog čega izražavamo sućut obitelji – rekla je Bedeniković.

Jednako tako pada i interes za cijepljenjem, rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo KZŽ Tomislav Jadan. Napomenuo je kako je cijepljenje završeno za 53.1 posto Zagoraca te je pozvao i dalje na cijepljenje, osobito one koji dosad nisu primili niti jednu dozu.

Ravnatelj OB Zabok Tihomir Vančina rekao je kako je trenutno 26 pacijenata na covid odjelu, troje na respiratorima. – Situacija je puno bolja, što nam omogućuje da se vratimo u redovan ritam operacija, tako da će od ponedjeljka kirurgija raditi punim obimom, a raščišćena je i intenzivna. No, imamo velike zaostatke s operacijama koje će sada trebati riješiti, jer pet mjeseci nismo radili kako spada – rekao je Vančina.

Da će se od ponedjeljka zatvoriti covid odjel u Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice s veseljem je potvrdila ravnateljica Željka Žnidarić. – Trenutno imamo 134 pacijenata na odjelu, a onda slijedi dezinfekcija i čišćenje i vraćanje odjela na rad u punom kapacitetu – rekla je ravnateljica te je zahvalila svim djelatnicima na covid odjelu na njihovom angažmanu.

Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je kako je evidentan pad broja zaraženih u obrazovnim ustanovama. Trenutno je 41 pozitivan učenik, 265 smo ih imali u tjednu prije praznika, te je 6 pozitivnih djelatnika, dok ih je prije praznika bilo 22. Nemamo razrednih odjela koji su u kompletnoj samoizolaciji niti na online nastavi, stoga možemo reći da se nastava i rad u školama normalizirao – rekla je Petek. Dodala je kako je i osjetan pad zaraženih u zdravstvenim ustanovama, manje od 1% djelatnika je pozitivno, no u ustanovama socijalne skrbi 37 je pozitivnih korisnika i 14 djelatnika.

Još članaka iz "Županija"

Facebook