Prethodni članak
Sljedeći članak

Odabrani dobitnici gradskih priznanja, a dr. Krešimir Šoštar posthumno će dobiti zahvalnicu Grada Zaboka

Održana je 25. sjednica Gradskog vijeća Grada Zaboka na kojoj je svih 11 točaka jednoglasno prihvaćeno


Proteklog petka održana je 25. sjednica zabočkog Gradskog vijeća na kojoj je svih 11 točaka jednoglasno doneseno.

Podnesena izvješća

Izvješće o radu Aerodroma u 2018. godini dala je direktorica Sandra Mičin uz riječi kako je prošla godina obilovala događanjima. Nabrojila je festival balona, Kup Grada Zaboka u letenju, radionice modelarstva i dr. Gradonačelnik Ivan Hanžek naglasio je kako je i ove godine festival balona bio pravi uspjeh jer ga je posjetilo između 12 i 15 tisuća ljudi što opravdava postojanje aerodroma. Izvješće o radu Komunalnog Zabok u prošloj godini iznio je i Rajko Turk, direktor tog poduzeća. – Prošla nam je godina bila burna zbog početka primjene Uredbe o gospodarenju otpadom kojom se promijenila cijena, ali i obuhvat pružanja usluga – ispričao je Turk rekavši kako je na početku bilo malih problema u primijeni, no da se sada situacija ustabilila. Vijećnike je obavijestio i kako je odlagalište u Gubaševu, kao i odlagalište Lesičak u Bedekovčini Odlukom ministra Tomislava Ćorića zatvoreno pa bi se otpad trebao odvoziti u Gorjak u Krapinu.

– Tu postoji problem što Gorjak otpad ne želi prihvatiti pa ga mi i dalje vozimo na odlagališta koja bi trebala biti zatvorena. Pokušavali smo i pokušavamo upozoriti Ministarstvo zaštite okoliša na taj problem i riješiti ga, no nema sluha – objasnio je direktor Komunalnog Zabok. Na njegove se riječi nadovezao i gradonačelnik Hanžek ističući kako se očito problem neće riješiti ako ne bude radikalnih mjera. – Mi bismo trebali tužiti ministra koji je potpisao Odluku, a ona se ne provodi i on ne čini ništa po tom pitanju – zaključio je.

SDP – ov vijećnik Josip Horvatin pitao je direktora Turka na kojoj smo razini i postotku kada je u pitanju recikliranje. – Mi sada recikliramo oko 30%, a trebali bi doći do 51% što je jako teško. Uskoro ćemo uvesti i kazne za sve one koji nesavjesno odlažu otpad. One će iznositi 200 kuna po slučaju – istaknuo je Turk. Izvješće o radu Vatrogasne zajednice Grada Zaboka podnio je njen predsjednik Dražen Sinković uz riječi kako se poslovalo dobro te da zahvaljuje Gradu na svesrdnoj pomoći.

Priznanja

Na sjednici je rečeno i tko su dobitnici priznanja povodom Dana grada. Priznanja su otišla u ruke Kreše Završkog, Puhačkog orkestra DVD - a Špičkovina i Poduzetništva Varga. Martina Rubil (HDZ) pitala je postoji li mogućnost da se dodijeli još jedno priznanje i to posthumno, doktoru Krešimiru Šoštaru. Gradonačelnik Hanžek prihvatio je njen prijedlog i rekao kako će se Krešimiru Šoštaru posthumno dodijeliti zahvalnica. Vijećnici su jednoglasno izglasali prijedlog odluke o komunalnom redu, a pročelnica Natalija Gretić prezentirala je samo neke od njenih dijelove poput onog da je zabranjeno ispijanje alkohola na javnim mjestima, da komunalni redar prvo piše opomene, a onda smije naplatiti kazne i sl.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, večeras, 22./23.6.2021., u noćnim satima između 00:00 i 04:00 povremeno će se prekidati promet na čvoru Oštrovica zbog prolaska izvanrednog prijevoza. Zbog pojačanog prometa i gužvi na graničnom prijelazu Macelj...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program