Prethodni članak
Sljedeći članak

Od 62 novozaražena u Hrvatskoj čak 10 ih je iz Krapinsko - zagorske županije


U posljednja 24 sata zabilježena su 62 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 573. Među njima je 312 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 19 pacijenata. 

Ono što je zanimljivo jest da je od ta 62 nova slučaja u Hrvatskoj čak njih 10 zabilježeno na području Krapinsko - zagorske županije.

Naime, kako je priopćio Stožer civilne zaštite KZŽ, na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 10 novih osoba pozitivnih na koronavirus, među kojima 2 PCR testom i 8 brzim antigenskim testom.

"Oporavile su se 2 osobe te trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko - zagorske županije iznosi 88. Broj novooboljelih u proteklih 7 dana na 100.000 stanovnika iznosi 44, koliko je bio i prije tjedan dana. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 7 pozitivnih osoba na SARS CoV-2. U zdravstvenim ustanovama Krapinsko-zagorske županije trenutno je 4 pozitivnih djelatnika (svi zdravstveni), dok je prije tjedan dana bio 1 pozitivan djelatnik (također zdravstveni). U ustanovama pružatelja socijalne usluge smještaja COVID pozitivan je 1 korisnik, dok su prošli tjedan bila pozitivna 4 korisnika i 1 djelatnik.", priopćio je Stožer.

Još članaka iz "Županija"

Facebook