Prethodni članak
Sljedeći članak

[OBNOVLJEN VOZNI PARK] Za sanitetski prijevoz i palijativni tim 4 vozila vrijedna više od milijun kuna

Vjerojatno ćemo sljedeću godinu napraviti još veći investicijski ciklus kako bi kupili između šest i devet vozila kako bi sva vozila koja su iznad deset godina stavili van funkcije, rekao je župan Kolar


U Klanjcu je u danas održana primopredaja vozila koja je Dom zdravlja Krapinsko - zagorske županije nabavio za Službu sanitetskog prijevoza i za potrebe Mobilnog palijativnog tima.

Sanitetska vozila bit će raspoređena u Ispostavu Klanjec, Ispostavu Pregrada i u Ispostavu Donja Stubica. Cijena jednog sanitetskog vozila iznosi 302.500 kuna, a cijena osobnog vozila za Mobilni palijativni tim iznosi 116.000 kuna. Sveukupni iznos utrošen za kupnju sanitetskih vozila i vozila za Mobilni palijativni tim je 1.023.500 kuna, od čega je 380.000 kuna iz decentraliziranih sredstava, a Dom zdravlja Krapinsko-zagorske županije je iz vlastitih sredstava izdvojio 643.500 kuna. Ključeve vozila uručio je župan Željko Kolar.

- Nabavili smo tri sanitetska vozila. Jedno vozilo nabavljeno je iz decentraliziranih sredstava, a dva su vozila su iz vlastitih sredstava Doma zdravlja. Mali auto je namijenjen za moblini palijativni tim. Vrijednost investicije je 116 tisuća kuna te je on isto nabavljen iz decentraliziranih županijskih sredstava - rekla je Nada Dogan, ravnateljica Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije i dodala kako vozni park Doma zdravlja ima 37 sanitetskih vozila starih oko devet godina.

- S tim ne možemo biti zadovoljni te bi bilo puno bolje da su vozila mlađa. Vozila redovito održavamo, no jako puno se koriste - istaknula je Dogan spomenuvši kako je Dom zdravlja ima šest ispostava, a iz svake ispostave dnevno ima dvadesetak prijevoza prema Zagrebu, Općoj bolnici Zabok, bolnici u Varaždinu. - Imamo stotinjak dijaliziranih bolesnika i zbog sigurnosti pacijenta i njihove udobnosti moramo obnovljati vozni park. Jedan smo od Domova zdravlja koji ima dispečerski centar gdje se dan ranije prijavljuju prijevozi i nastojimo to organizirati najbolje što možemo da pacijenti dugo ne čekaju na prijevoz - istaknula je Dogan.


Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki rekla kako Dom zdravlja jako brine o onome što je u njihovoj nadležnosti. - Veseli me što se danas održava primopredaja vozila za palijativnu skrb jer je to od velike važnosti za starije pacijente. Riječ je o potrebi koja je nužna za sve stanovnike Krapinsko-zagorske županije - istaknula je Hubicki.

Župan Kolar još jednom je iskoristio priliku da istakne koliko Županija brine o svojim stanovnicima. - Krapinsko-zagorska županija dugi niz godina vodi odgovornu zdravstvenu politiku i gledamo da oprema kojom se koriste naši djelatnici u zdravstvu bude što novija i modernija - istaknuo je Kolar. -Nisam do kraja zadovoljan starošću voznog parka kod Doma zdravlja, za razliku od Zavoda za hitnu medicinu, gdje smo starost vozila uspjeli svesti na najviše tri godine. Vjerojatno ćemo sljedeću godinu napraviti još veći investicijski ciklus kako bi kupili između šest i devet vozila kako bi sva vozila koja su iznad deset godina stavili van funkcije - najavio je Kolar dodavši da će se to omogućiti ili iz decentraliziranih sredstava ili iz manjeg kredita. - Cilj te investicije je sigurnost samih zdravstvenih djelatnika koja koriste vozila, ali i pacijenata - zaključio je Kolar.

- Ovo puno znači za pacijente s ovog područja jer naše područje je dosta brdovito, treba puno vožnje svakodnevno i novo vozilo doprinosi sigurnosti pacijenata – rekao je ovom prilikom gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Zbog jakog vjetra na A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina v...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program