Prethodni članak
Sljedeći članak

Nakon više od dva desetljeća, loborske nerazvrstane ceste dobivaju novi asfalt

Načelnica Jembrih je napomenula kako im je ove godine asfaltiranje i uređenje nerazvrstanih cesta, koje su 90 posto oštećene, prioritet, a ukupno će se u 2019. godini asfaltirati oko 2,5 kilometara cesta


Ovih su dana na području općine Lobor završena asfaltiranja nerazvrstanih cesta u zaseoku Eršeki – Pakšeci te na dionici Androići – Gornji i Donji Bezaki, a trenutno se uređuju bankine. Riječ je po cestama koje su asfaltirane prije više od dva desetljeća, a asfalt na njima je bio toliko dotrajao, da se jedva na tim cestama prometovalo. To prvo asfaltiranje prije dvadesetak godina sufinancirali su sami mještani, dok ovo novo asfaltiranje koje je zahtjevno jer se vadi stari asfalt i stavlja nova podloga, sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU i Općina Lobor iz svog proračuna  - rekla je načelnica Ljubica Jembrih.

Asfaltirana cesta Androići - Gornji i Donji Bezaki Asfaltirana cesta Androići - Gornji i Donji Bezaki

Uz sklopu rekonstrukcije ceste Androići – Bezaki, asfaltiran je i bočni odvojak koji vodi na mjesno groblje Lobor. Slijedi asfaltiranje dionice nerazvrstane ceste Beljaki, a zatim u gornjem Završju Loborskom. Načelnica je napomenula kako im je ove godine asfaltiranje i uređenje nerazvrstanih cesta, koje su 90 posto oštećene, prioritet, a ukupno će se u 2019.godini asfaltirati oko 2,5 kilometara cesta.

Cesta u zaseoku Rizmani kreće u rekonstrukciju

Na području općine još je oko 40 kilometara nerazvrstanih cesta koje su dotrajale, a isto tako među njima i dionica i zaselaka koje još nemaju asfalt.  To su dionice u zaseoku Šala, Kuharići u Šipkima te u naseljima Petrinci, Jajtići i Rizmani, gdje je cesta toliko kritična da se je više ne može uopće krpati, a koje će ove godine, napokon,dobiti novi asfalt. Ukupno će se u asfaltiranje utrošiti oko 1.500.000 kuna, a radi se u fazama. U prvoj fazi izvođač radova je Gradmost d.o.o.Načelnica je zamolila mještane za strpljenje, napomenuvši da je naglasak na uređenju svih nerazvrastanih i dotrajalih cesta, no zbog financijskih mogućnosti ne mogu se sve riješiti u jednoj godini, ali će se nastojati riješiti u što kraćem vremenskom razdoblju.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Predmet na kolniku na autocesti A1 na 344+000 km između čvora PRGOMET i čvora VRPOLJE u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h. Molimo korisnike za pojačan oprez.  Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su r...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program