Prethodni članak
Sljedeći članak

Na saniranoj dionici prometne ceste postavit će se kamere


Župan Željko Kolar i ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Stjepan Sirovec su zajedno sa gradonačelnikom Oroslavja Viktorom Šimunićem i načelnikom Stubičkih Toplica Josipom Beljakom obišli danas radove sanacije Županijske ceste 2217 u Krušljevom Selu, na samoj granici Oroslavja i Stubičkih Toplica.

-Drago mi je da radovi unutar velikog investicijskog ciklusa napreduju po planu te bi već sutra, ugradnjom završnog habajućeg sloja asfalta, trebali biti završeni i na ovoj dionici. Na području Grada Oroslavja smo krajem prošle godine već sanirali 1,5 kilometra Županijske ceste 2197 u Andraševcu te nam predstoji još 850 metara lokalne ceste 22069 i 580 metara lokalne ceste 22070. U sedam mjeseci ćemo na području Oroslavja sanirati čak 3.950 metara ceste. Vrijednost ovih investicija, s uključenim sufinanciranjem izgradnje nogostupa na ovoj dionici, iznosi 420.275 eura - istaknuo je nakon obilaska župana Željko Kolar.

Gradonačelnik Grada Oroslavja Viktor Šimunić posebno je zahvalio  Županiji i Županijskoj upravi za ceste na sufinanciranju izgradnje nogostupa na ovoj dionici, što je vjerojatno i najveći gradski kapitalni projekt u zadnjih deset godina. - Nakon dugog niza godina, konačno se rješava problem za velik broj kućanstava u Oroslavju, ovdje na predjelu Krušljevog Sela, prema Gornjem Oroslavju. Ukupna vrijednost naše investicije je 362.000 eura, što je dijelom sufinancirano od Županije na čemu zahvaljujem. A najviše zahvaljujem svim građanima koji su imali strpljenja da konačno riješimo njihov problem - istaknuo je gradonačelnik Šimunić, dok je načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak zahvalio ŽUC – u što su našli sredstva za ove projekte te je najavio i kako će se ovdje postaviti kamere za nadzor brzine.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Stjepan Sirovec podsjetio je da je Grad Oroslavje prijavio projekt izgradnje nogostupa na Javni poziv Županijske uprave za ceste te mu je odobreno sufinanciranje od 60.000 eura. - Sanaciju ceste, koja je dio našeg velikog investicijskog ciklusa, smo tempirali tako da krene po završetku radova izgradnje nogostupa. Duljina ove dionice je 1.000 metara, ugradit će se 3.500 m2 asfalta, sanirati postojeći kanalizacijski rov, dok će se postojeći šahtovi prilagoditi novom stanju - rekao je ravnatelj Sirovec te za naredne dane najavio radove na sanaciju lokalne ceste u Valentinovu na području Grada Pregrade i potom u Sekirišću na području Općine Sveti Križ Začretje.

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook