Prethodni članak
Sljedeći članak

Nabavljena nova sanitetska vozila za domove zdravlja u Donjoj Stubici i Zlataru


U Donjoj Stubici ispred Doma zdravlja izvršena je primopredaja dva nova sanitetska vozila, ukupne vrijednosti 840 tisuća kuna.

Ravnateljica Nada Dogan pojasnila je kako u sanitetskom prijevozu Doma zdravlja KZŽ ima četrdesetak vozila, a godišnje se nabavljalo dva do tri nova, kako bi se pružili bolji uvjeti pacijentima i vozačima.

Dom zdravlja KZŽ ima 16 sanitetskih timova, 32 vozača i 32 medicinske sestre te se godišnje preveze oko 25 tisuća pacijenata i prijeđe milijun i 200 tisuća kilometara. – To je zahtjevan posao, stoga zahvaljujem djelatnicima koji ga požrtvovno rade, a mi se trudimo organizacijom pomoći svima, kako bismo zadovoljili potrebe naših Zagorki i Zagoraca – rekla je Dogan.

Vrijednost dvaju novih sanitetskih vozila je 840 tisuća kuna te se financiraju decentraliziranim sredstvima Županije (740 tisuća), dok je ostatak pokriven vlastitim sredstvima Doma zdravlja KZŽ.  Jedno novo vozilo ostane u ispostavi u Donjoj Stubici, dok drugo ide u ispostavu Zlatar.

Gradonačelnik Donje Stubice zahvalio je Krapinsko – zagorskoj županiji i Domu zdravlja KZŽ što svake godine prepoznaju potrebo za obnavljanjem sanitetske opreme te je poželio puno sreće onima koji u ovim teškim vremenima rade u sanitetskim timovima.

Krapinsko – zagorski župan najavio je kako će se iduće godine nabaviti desetak vozila za Dom zdravlja kroz leasing. – Morat ćemo to napraviti, jer je prosjek starosti vozila u Domu zdravlja veći od onog što zaslužuju naši pacijenti i djelatnici. Ono što nije dobro jest da decentralizirana sredstva za zdravstvo već godinama ostaju na istoj razini, iako cijene na tržištu rastu već dvije, tri godine, pa svu razliku kod nabavi, a da bi zadržali isti nivo zdravstvene usluge, financira Krapinsko – zagorska županija iz svojih sredstva – rekao je Kolar te je predao ključeve novih vozila vozačima Damiru Puščeniku i Stjepanu Šipeku.

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook