Prethodni članak
Sljedeći članak

Na području Mača asfaltira se punom parom


Kako bi se mjesta u sastavu općine Mače mogla razvijati, budući da imaju nevjerojatan potencijal koji valja iskoristiti, prometna infrastruktura je neophodna. Zato je na području Mača proteklih mjeseci vrlo radno, a investicijski cikuls se nastavlja. Naime, danas su krapinsko - zagorski župan Željko Kolar, ravnatelj ŽUC-a Krapinsko - zagorske županije, načelnica Općine Mače Mladenka Mikulec Šimunec i načelnik Općine Mihovljan Zlatko Bartolić obišli radove na sanaciji županijske ceste Ž2125 koja povezuje Općinu Mače i Općinu Mihovljan.

Župan je nakon obilaska izrazio zadovoljstvo radovima, a najavio je i uređenje 51 dionice ceste na području Zagorja. - Ova dionica je vrlo bitna zbog razvoja Sutinskih Toplica, ne samo zbog sigurnosti prometnice za mještane, već i poziv potencijalnim investitorima da vodimo brigu i o ovom djelu Zagorja. Mi ćemo dok nam vremenske prilike dozvole odraditi još jedan dio dionica, a veći dio iz samog kredita, i da završimo taj investicijski ciklus će se odraditi od proljeća do ljeta iduće godine - poručio je župan Kolar, a više informacija o samoj sanaciji naveo je ravnatelj Županijske uprave za ceste Stjepan Sirovec.

- Danas se radi dionica od 1610 metara na području Općine Mače, predviđeno je da će ti radovi danas biti gotovi, a nakon toga se selimo na dionicu koja se većim dijelom nalazi na području Općine Mihovljan, a manjim na području Općine Mače dužine 1055 metara, i nakon završetka tih radova, možemo reći da smo na jedan kvalitetan način povezali te dvije Općine i na taj način učinili prometovanje sigurnijim, a ukoliko nam vremenske prilike dopuste, do kraja studenog planiramo sanirati još 3-4 dionice koje su nam prioritetne zbog oštećenja i količine prometa koji se tamo odvija, a ostatak ćemo obaviti na proljeće – pojasnio je Sirovec te dodao kako su prethodno odradili nekoliko dionica koje su bile prioritetne zbog blizine škola i u jako lošem stanju kao dionice u Strmcu na području Male Erpenje i Viča Sela.

Načelnica Mikulec Šimunec kazala je da je ova prometnica vrlo frekventna, a kako ovaj kraj ima nevjerojatan potencijal za razvoj je obnova te prometnice vrlo važna. -Prometnica nije samo prometnica kako se nama čini, već je to jedan ogroman preduvjet za razvoj cijelog kraja – poručila je Mikulec Šimunec, dok je načelnik Bartolović dodao da se na ovoj cesti na području Mihovljana obnavlja i nogostup. - Obnavlja se i nogostup u dužini 360 metara, koji sufinancira Županijska uprava za ceste i Ministarstvo graditeljstva a ostatak ide iz proračuna Općine Mihovljan. Zahvaljujem se ŽUC-u i Krapinsko zagorskoj županiji što su prepoznali ovaj projekt, i vjerujem da će se ovakva suradnja nastaviti i u budućnosti – rekao je načelnik Bartolić.

Još članaka iz "Županija"

Facebook