Prethodni članak
Sljedeći članak

Modernizacija i elektrifikacija pruge Zaprešić-Zabok ušle u novu fazu radova


Budući da smo vidjeli da su radovi u punom jeku, poslali smo upit Hrvatskim željeznicama u kojoj je fazi projekt modernizacije i elektrifikacije pruge Zaprešić Zabok, a odgovorili su nam u petak da su početkom kolovoza ušli u novu fazu radova.

- Uz postojeće radove na cijeloj dionici započeli su i radovi na sjevernoj strani kolodvorskog prostora u Zaboku, demontaža i rekonstrukcija postojećih kolosijeka i pripadajućih skretnica, zemljani i svi ostali planirani radovi zbog čega je pruga od 1. kolovoza do 1. listopada ove godine zatvorena za sav željeznički promet od Zaboka do Bedekovčine. S obzirom na nepovoljne vremenske uvjete u svibnju ove godine, izvođač je pojačao intenzitet radova na cijeloj dionici Zaprešić – Zabok kako bi svi radovi do 1. listopada 2019. bili završeni prema predviđenom vremenskom planu - rekli su nam iz HŽ-a.

Trenutačno se izvode radovi na svim željezničkim objektima od Zaprešića do Zaboka: na četirima pothodnicima u kolodvorima Novi Dvori, Luka, Veliko Trgovišće i Zabok, na četirima željezničkim mostovima (Črnec, Vučerna, Lužki potok i Horvacka) i na jednom cestovnom mostu. Dodatno, radovi se izvode na propustima, sanaciji nasipa pruge šljunčanim stupovima, izgradnji drenaža i perona u kolodvorima i stajalištima, na kabelskoj kanalizaciji i potrebnim križanjima infrastrukturnih vodova i kabela te postavljanju stupova i portala kontaktne mreže potrebne za elektrifikaciju pruge. Zatim, izvode se radovi na dogradnji kolosijeka i skretnica u kolodvorima i stajalištima, izgradnji pristupnih cesta i puteva te radovi na rekonstrukciji svih kolodvorskih zgrada i postrojenja za razdvajanje kontaktne mreže u kolodvoru Zaprešić iz kojega će se mreža napajati.

U kolodvoru Zabok gradi se nova zgrada za smještaj signalno-sigurnosnih i telekomunikacijskih uređaja te ureda za izvršno osoblje. Rade se privremene uređene površine te staza za potrebni prolaz i komunikaciju za vrijeme izvođenja U Završetak radova na spajanju trase pružnih dionica na izgrađene devijacije, regulacija kolosijeka, postavljanje kabela, izgradnja temelja automatskih pružnih blokova i željezničko-cestovnih prijelaza te završetak svih preostalih radova potrebnih za puštanje dionice u promet po novoizgrađenoj trasi planira se u jesen.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a mogući su i odroni. Vidljivost je mjestimice smanjena zbog magle u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatsko, Lici i Gorskom kotaru. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožn...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program