Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladi poduzetnik i fizioterapeut otvorio prostor za fizikalnu terapiju u Radoboju


Izuzetno dobra i kvalitetna poduzetnička ideja realizirana je u Radoboju, gdje je danas i službeno otvorena Sternum fizikalna terapija, koja će pružati usluge fizikalne terapije kroz rehabilitacijske programe kojima se poboljšavaju ili oporavljaju ljudske motoričke funkcije, ublažava bol te liječe ili sprječavaju tjelesne poteškoće povezane s ozljedama, bolestima ili drugim oštećenjima.

Vlasnik novootvorenog prostora za fizikalnu terapiju jest Matej Švaljek, fizioterapeut na specijalističkom studiju, koji je, kako kaže, otvorenjem ovog prostora ostvario svoj poduzetnički san.

-Vidio sam da postoji potreba za takvom uslugom, koja u okviru fizikalne terapije nudi individualizirani pristup rehabilitaciji, terapijske vježbe i razne elektroterapijske procedure, poput struje, galvanske struje, tensa, ultrazvuka i lasera – istaknuo je mladi vlasnik. Upravo sve te usluge mogu se koristiti u Sternum fizikalnoj terapiji, koja je tako postala još jedna kockica u bogatom mozaiku visokokvalitetne ponude na području naše županije.

Prostor je Švaljek uredio sam, uz pomoć svoje obitelji, a postavljena je i rampa za osobe s invaliditetom i teže pokretljivosti, kojima je tako olakšan pristup ustanovi.

Obzirom da je krapinsko – zagorska županija prepoznala zdravstveni turizam kao granu strateškog razvoja, investiciju je pozdravio i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je prostore obišao u društvu pročelnice županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Martine Gregurović Šanjug.

-Vrlo sam pozitivno i ugodno iznenađen ovim mladim čovjekom, koji želi svojim znanjem i rukama zarađivati kruh i pružati uslugu koja je potrebna našim ljudima, obzirom da naše dvije specijalne bolnice za rehabilitaciju, kamo pacijenti dolaze na temelju uputnice, nemaju dovoljno prostora i mogućnosti za dodatne individualne rehabilitacije. Imamo još devet takvih ustanova koje to pružaju u našoj županiji i svaka ovakva privatna inicijativa je dobrodošla – rekao je Kolar, dodavši kako je stoga s veseljem prihvatio poziv na otvorenje, kako bi dao podršku mladom poduzetniku i fizioterapeutu.

-Vrste usluge koje možete dobiti ovdje su izuzetno široke i vjerujem da će itekako biti prepoznate kod ljudi. Svi koji drže do svog zdravlja, koji imaju zahtjevne i teške poslove i potrebna im je dodatna briga o zdravlju i tijelu, tu uslugu mogu dobiti ovdje – rekao je župan i čestitao na ideji i realizaciji.

Sve podatke o uslugama, radnom vremenu i slično možete dobiti kroz internetsku stranicu Sternum fizikalne terapije: www.sternum-fizikalnaterapija.hr.

Još članaka iz "Županija"

Facebook