Prethodni članak
Sljedeći članak

Mijenja se vodovod, odvodnja i plinske instalacije u naselju Paradižum

Rekonstrukcija podzemne infrastrukture i priprema za uređenje hodočasničkog puta u Krapini


Osim sanacije i modernizacije nerazvrstanih cesta, na području grada Krapine u tijeku su i drugi radovi. U ulicama u krapinskom naselju Paradižum u tijeku je rekonstrukcija podzemne infrastrukture. – Mijenja se vodovod, odvodnja i plinske instalacije. Zbog same konfiguracije terena i velikog nagiba, radovi su prilično zahtjevni, ima dosta problema, no vjerujem da će završiti do konca ove godine, a potom će se i te ulice presvući novim asfaltnim slojem – kaže gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović. U pripremi za iduću godinu je, dodaje, izrada projektne dokumentacije za uređenje hodočasničkog puta, odnosno Ulice Miroslava Krleže od Tri križa prema crkvi na Trškom Vrhu, gdje bi se sanirala cesta i izgradio nogostup.

Na proljeće asfaltiranje

Grad Krapina provodi i projekt uređenja igrališta. Proveden je postupak javne nabave za izgradnju četiri nova igrališta, u Žutnici, Zagori, Tkalcima 1 i Tkalcima 2 te rekonstrukciju postojećeg igrališta na Trškom Vrhu, koje je u izuzetno lošem stanju. Ugovorena vrijednost radova po provedenom postupku je oko 2,5 milijuna kuna s PDV – om, a jedno igralište, Tkalci 1, bit će sufinancirano sredstvima odobrenim preko natječaja LAG – a Zeleni bregi, u iznosu 148 tisuća kuna. – Što se igrališta tiče, potpisan je ugovor s izvođačem i nadzorom i kroz koji tjedan bit će uvođenje u posao. Želja nam je da se u zimskim mjesecima napravi iskop i zemljani radovi te da se taj dio zbije preko zime, pa da se potom na proljeće iduće godine završi asfaltiranje, postavi urbana oprema, zaštitne ograde iza golova, dječje sprave i sve predviđeno projektom – pojasnio je gradonačelnik Gregurović.


Dobra je vijest i da je pri kraju dogradnja Dječjeg vrtića Gustav Krklec, čime će se dobiti dvije nove grupe. – Napravljena je kompletna vatrodojava na starom i novom dijelu vrtića. Ostalo je samo završno šminkanje, i nakon tehničkog pregleda djeca bi već mogla krenuti u nove grupe. Radovi su se malo otegnuli zbog dugog kišovitog razdoblja u svibnju, kada su trajali zemljani radovi, a bilo je još nekih nepredviđenih problema – rekao je gradonačelnik Zoran Gregurović.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Prometna nesreća na autocesti A7 između odmorišta VRATA JADRANA i čvora MATULJI u smjeru GP Rupa promet se vodi jednom prometnom trakom.Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h. . Molimo korisnike za strpljenje.  Zbog pojačanog, povremeno gusto...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program