Prethodni članak
Sljedeći članak

Maltežani u posjetu Zagorju: 'Dođite na Maltu da pričamo o zajedničkim projektima'


U prostorima Krapinsko - zagorske županije u Krapini danas je održan prijem za delegaciju Malte, predvođenu gradonačelnikom Grada Saint Paul's Bay Alfredom Grimom, a koja gostuje u Oroslavju. Gradovi Saint Paul's Bay i Oroslavje potpisali su, naime, jučer sporazum o bratimljenju.

– Zahvaljujem Županiji što su primili izaslanstvo s malte. Ovo je bratimljenje velika stvar za naše Oroslavje, međutim mislim da smo svi na dobitku, cijela županija. Našim smo prijateljima pokazali smo ljepote Oroslavja, ali i Marije Bistrice, Gornje i Donje Stubice te još ljepote Zagorja – rekao je gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić, koji je domaćin malteškoj delegaciji.

Gradonačelnik Saint Paul's Baya Alfred Grima istaknuo je kako je ova zajednička avantura počela prije nekoliko mjeseci te kako vjeruje da će donijeti benefite ne samo lokalno, već za obje zemlje. – Nadam se da ćemo u sljedećim mjesecima ugostiti gradonačelnika Šimunića na našem otoku i početi razgovarati o zajedničkim projektima – rekao je Grima.

Delegaciju je ugostila zamjenica župana Jasna Petek, koja je istaknula kako su suradnja i prijateljstvo važni za ostvarivanje zajedničkih interesa na obostrano zadovoljstvo.  – Imamo mnogo sličnosti, ali i razlika i upravo iz toga mogu proizaći brojni projekti. Iskreno se nadam da je ovo početak jednog lijepog prijateljstva – zaključila je zamjenica župana.

Još članaka iz "Županija"

Facebook