Prethodni članak
Sljedeći članak

[MALI BOTANIČARI] Zabočki osnovnoškolci kreativnim radom napravili bajkovita i šarena drvca

Riječ je o aktivnostima u sklopu Tjedna botaničkih i školskih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatskog botaničkog društva, u organizaciji Poučnog parka Picelj u OŠ K.Š. Gjalskog


U ponedjeljak je u sklopu Tjedna botaničkih i školskih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatskog botaničkog društva, u organizaciji Poučnog parka Picelj u OŠ K.Š. Gjalskog održana radionica "Drvo u cvatu"  na kojoj su sudjelovali učenici trećih razreda. -Kreativnim radom nastali su bajkovita, drugačija, šarena drvca... svako od njih lijepo na svoj način, posebno, ne trebamo niti govoriti da se tu radi o biološkoj raznolikosti i načinu na koji  djeca doživljavaju  drveće u cvatu i prirodu općenito - rekli su organizatori. U utorak je je u OŠ K.Š. Gjalskog održana radionica determinacije biljaka (njih tridesetak) za učenike šestih razreda, uz prof mentor bio. Boženu Dragčević. Determinirane su biljke karakteristične za livadsku zajednicu, a to su biljke koje rastu uokolo, ali  i u samom Poučnom parku Picelj. Nakon determinacije izrađena su tri zanimljiva plakata u obliku cvijeta, a pojedine latice cvijeta  sadržavale su determiniranu biljku i njezin naziv.  Aktivnosti predviđene za srijedu odgađaju se za petak, te će zbog loših vremenskih uvjeta sve radionice biti održane u OŠ K. Š. Gjalskog.

U petak 17. svibnja u Velikoj galeriji grada Zaboka, pored već najavljenog predavanja znanstvenika Darka Mihelja , dipl. ing. bio "Hrvatski krš i njegovo biljno bogatstvo"  u 9,00 sati, a u 9,45 sati počinje predavanje o invanzivnoj biljnoj vrsti, amorfi ( Amorpha fructicosa, L ),  problemima koje stvara kao invanzivna vrsta, ali i o korisnim svojstvima amorfe govoriti će  Matea Vuković, mag.ing. silv.  iz Uprave šuma, Podružnica Zagreb.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Povremeno je pojačan promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Diračje, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Istarskom ip...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program