Prethodni članak
Sljedeći članak

JOŠ JEDNA USPJEŠNA AKCIJA: Volonteri očistili javni put od centra Tuhlja prema Pristavi i Svetom Križu

Okupilo se petnaestak mladih, a podršku su dali i načelnik i njegova zamjenica


U Općini Tuhelj nastavlja se s provođenjem zadanih mjera i aktivnosti iz Lokalnog programa za mlade koji je donesen u listopadu prošle godine. Tako je  ove subote provedena volonterska akcija čišćenja javnog puta u organizaciji i u suradnji  Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tuhelj i Savjeta mladih Općine Tuhelj.

Time je očišćeno raslinje i drveće uz javni put u duljini od više od jednog kilometra koji vodi od centra Tuhlja kroz naselje Pristava do Svetog Križa. Petnaestak mladih nakon završetka navedenih radova u jutarnjim satima  družilo se uz logorsku vatru i  pečenje jegera, a da sve bude spremno za radni gablec kao i za sendviče na početku akcije  pobrinula se zamjenica načelnika Veronika Kolman.

Mladima je u provođenju radova pomogao i načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja. - Mjerama i aktivnostima iz Lokalnog programa za mlade želimo da mladi postanu odgovorni sudionici društvenog života, uključivanjem u procese donošenja odluka, ali i motiviranjem mladih da sudjeluju u raznim volonterskim akcijama i budu aktivni u društvenom životu svoje zajednice te da javno dobro doživljavaju kao vrijednost svih nas za koje se svi zajedno trebamo brinuti. Zahvaljujem svima koji su se odazvali i doprinijeli uspješno odrađenoj akciji – rekao je načelnik.

Tomislav Tramišak, predsjednik Savjeta mladih Općine Tuhelj i tajnik DVD-a Tuhelj zadovoljan je angažmanom mladih i članova DVD-a Tuhelj koji se uvijek rado uključuju u društvena događanja u općini. - Savjet mladih Općine Tuhelj kontinuirano radi na informiranju mladih o temama važnih mladima, organizira razne aktivnosti kako bi mlade motivirali za volontiranje i uključivanje u procese donošenja odluka. Također, tu smo kako bi nas mladi informirali o problemima i potrebama za koje predlažemo rješavanje općinskom vijeću i načelniku – kaže Tramišak.

Članstvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tuhelj broji više od 30-ak mladih, a od toga čak tri člana društva aktivni su članovi Savjeta mladih Općine Tuhelj.  Mladi vatrogasci redovito sudjeluju u vatrogasnim natjecanjima gdje osvajaju odlične rezultate, a aktivni su i na događanjima na području općine, kako u sudjelovanju, tako i u organizaciji aktivnosti.

U Općini Tuhelj  sukladno Lokalnom programu za mlade s takvim akcijama nastavljaju i u narednom periodu, za svaku godinu po jednu volontersku akciju u suradnji s jednom od udruga s područja općine. Tijekom narednog perioda između provođenja akcija Općina Tuhelj promovirat će važnost volontiranja i uključivanja u rad udruga kroz Tuheljski list i druge informativne aktivnosti.

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Zbog zimskih uvjeta, pro...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program