Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Hrvatske ceste na opasno raskrižje u Začretju postavile vodiča za pješake

Foto i video: Rikard Jadan


Na opasnom raskrižju ulice Marije Jurić Zagorke u Svetom Križu Začretju i nedavno otvorene druge dionice Spojne ceste Zabok - Krapina, na kojem su zabrinuti mještani nedavno i prosvjedovali uopozoravajući da je to raskrižje opasno za vozače, a posebno za djecu, pješake, Hrvatske ceste su obećale postaviti semafore.

No, kako je nedavno rekao Direktor održavanja Hrvatskih cesta, Dubravko Kos, proces semaforicacije tog raskrižja, kao i izgradnja kružnog toka na drugom opasnom raskižju na južnom ulazu u Sveti Križ Začretje, dugotrajan je proces, koji bi mogao trajati i godinu dana.

Stoga su Hrvatske ceste sada postavile na sporno raskršće jednog djelatnika koji će tamo dežurati po dvanaest ili čak četrnaest sati dnevno, analizirati i utvrđivati dnevni broj pješaka te, najvažnije, pratiti i voditi pješake dok preko zebre prelaze državnu cestu.

No, broj pješaka danas baš i nije velik pa smo, samo za potrebe snimanja, zamolili djelatnika da nam demonstrira prelazak preko zebre, što možete pogledati u videu:

Još članaka iz "Županija"

Facebook