Prethodni članak
Sljedeći članak

Hajdaš Dončić: 'Pregovori su trajali 24 sekunde, imat ćemo najjaču listu za KZŽ'

U Krapini je danas potpisan koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće izbore za Županijsku skupštinu i podršku kandidatu za župana Željku Kolaru između stranaka SDP, HSS i HSU


U Krapini je danas potpisan koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće izbore za Županijsku skupštinu i podršku kandidatu za župana Željku Kolaru između stranaka SDP, HSS i HSU. Sporazum su potpisali predsjednik županijske organizacije SDP-a Siniša Hajdaš Dončić, koordinator za ŽO HSS-a KZŽ Dražen Čvek i predsjednik županijske organizacije HSU-a Josip Kovačić. Potpisivanju Sporazuma nazočili su aktualni župan Željko Kolar i zamjenica župana Jasna Petek, kandidati za župana i zamjenicu župana na predstojećim lokalnim izborima.

Siniša Hajdaš Dončić istaknuo je da SDP KZŽ ima dugogodišnju suradnju i s HSU – om i HSS – om, ponekad političku, a ponekad i programsku. - Naši pregovori su trajali 24 sekunde, jer imamo povjerenje, sličan pogled na razvoj Krapinsko – zagorske županije i zajedno smo se vrlo brzo usuglasili tko su naši zajednički kandidati za župana i zamjenicu. Što se tiče samog programa, program će biti predstavljen do konca mjeseca, prestavit će ga župan Željko Kolar, Jasna Petek, Dražen Čvek i Josip Kovačić, i time zapravo pokazujemo odgovornost, spremnost da i dalje radimo za ono što smatramo, osobito u ovoj kombinaciji, zadnjih godina dobro, a to je zapravo bolji život, sreća, društvo, poštenje, pravednost za sve stanovnike Krapinsko – zagorske županije – rekao je Hajdaš Dončić.

Predsjednik ŽO HSU – a Josip Kovačić istaknuo je da umirovljenici surađuju u ovakvoj koaliciji s SDP – om već četvrti mandat. - Do sada smo bili zadovoljni, a nadam se da ćemo biti i ubuuće. Podržavamo najavljene programe i iza toga ćemo na Skupštini stajati, a što se tiče umirovljenika, u programu ćemo imati tješavanje nekih problema za umirovljenike, poput smještaja starijih osoba, pogotovo onih za hospicij. Udruge umirovljenika od Županije dobivaju određena sredstva, standardno predviđen iznos, kojim smo zadovoljni. Pozdravljam koalicijske partnere iz HSS – a, s kojima smo također već prije bili u koaliciji i suradnja je bila dobra – rekao je Kovačić.

Dražen Čvek, kordinator HSS – a za KZŽ, rekao je da je vodstvo županijske organizacije odlučilo sklopiti prijeizborni i poslijeizborni sporazum suradnje s SDP – om i HSU – om KZŽ. - Tom odlukom željeli smo dati podršku jednom kontinuitetu uspješnog vođenja javnih poslova Krapinsko – zagorske županije.Taj kontinuitet očituje se kroz našu podršku ponovnoj kandidaturi Željka Kolara kao dosadašnjeg župana i Jasne Petek kao dosadašnje zamjenice, jer smatramo da su u proteklom mandatu i mandatima uspješno vodili županiju. Potpisom ovog sporazuma dat ćemo podršku političkoj suradnji strankama SDP – u i HSU-u u djelovanju kroz predstavničko tijelo regionalne samouprave odnosno Skupštinu KZŽ, čime ćemo, uvjeren sam, dalje osigurati provedbu do sada započetih i novoplaniranih strateških i ostalih kapitalnih projekata na području Krapinsko – zagorske županije, kako općih infrastrukturnih, tako i na području gospodarstva, socijale, zdravstva i školstva odnosno svim područjima u domeni odgovornosti Županije. Hvala čelnicima i predstavnicima ŽO SDP- a i HSU – a što su uvažili HSS kao ravnopravnog partnera za suradnju- rekao je Čvek.

Aktualni župan i kandidat za župana na sljedećim izborima Željko Kolar izrazio je zadovoljstvo potpisanim sporazumom, zahvalio se dosadašnjim koalicijskim partnerima koji su njemu i timu omogućili miran rad i sigurnost da projekti koji su planirani mogu biti provedeni kroz Županijsku skupštinu. Posebno se zahvalio HSS-u koji nije bio u vladajućoj koaliciji, ali je bio konstruktivna oporba. ‘Vrlo jasno su rekli za stvari s kojima se slažu i s kojima se ne slažu i bez politikantstva ta je stranka podržala ono što je bilo dobro i na taj način nam je dala dodatni vjetar u leđa s jedne strane, a s druge strane je bila jedina koja je i predlagala u rebalansu proračuna i proračunu nove stavke, nove projekte, nove ideje. Neke smo prihvatili, neke nismo, ali sve ono što smo mogli uklopiti u tadašnji dio naših politika bili su odlični prijedlozi i to smo preuzeli. Pred nama je vrlo dinamično razdoblje, pred novom smo financijskom omotnicom i očekuje nas veliki posao u provedbi pripremljenih projekata. Veselim se što ćemo zajedno s HSS-om, HSU-om, nezavisnim stručnjacima simpatizerima i jedne i druge stranke te kolegama u oporbi radili na boljitku KZŽ kako bi taj trend, koji imamo u broju novozaposlenih, novootvorenih radnih mjesta, dizanju u statističkim pokazateljima na nivou države, već osmu godinu za redom, nastavili u sljedećem četverogodišnjem mandatu, rekao je Kolar.


Trenutna zamjenica župana i buduća kandidatkinja za isto mjesto na predstojećim izborima Jasna Petek tom je prigodom istakla da je potpisivanje ovog sporazuma zapravo nastavak jedne uspješne višegodišnje suradnje s HSU-om s kojom su zajedno provodili politike za osobe treće životne dobi, za umirovljenike na području Krapinsko – zagorske županije, ali i druge politike jer su upravo članovi i članice te strake vrijedni suradnici u mnogim povjerenstvima i stručnim tijelima, rekla je Petek. Kad je riječ o koalicijskom partneru HSS-u rekla je da je u ovom četverogodišnjem mandate bio korektan i pouzdan partner podržavajuć i sve projekte i planove posebno strateške projekte u području obrazovanja, zdravstva I socijalne skrbi. ‘S obzirom na to uopće ne sumnjam u uspješnost ove suradnje na dobrobit i boljitak svih stanovnika Krapinsko – zagorske županije, rekla je Petek.


Na pitanje postoji li mogućnost priključenja još nekih stranaka Hajdaš Dončić je odgovorio da su ovo tri političke stranke koje izlaze zajedno na izbore u Krapinsko – zagorskoj županiji. ‘Naravno da će na našoj zajedničkoj listi biti još osoba koje su nezavisne, ali podržavaju ovu listu, a o tome kada će biti liste objavljene. Imamo kandidata za župana i zamjenika i imat ćemo najjaču listu za Krapinsko – zagorsku županiju, rekao je Hajdaš.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Za sve skupine vozila otvoreni su: -autocesta A6 Rijeka-Zagreb; -stara cesta kroz Gorski kotar-DC3; -Krčki most; -Jadranska magistrala (DC8) između Rijeke i Senja (osim na dionici Novi Vinodolski-Senj gdje je zabrana prometa za autobuse n...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program