Prethodni članak
Sljedeći članak

Evo trika kojim možete uštedjeti na cestarini na Autocesti Zagreb - Macelj


Svaka ušteda dobro dođe, a za jednu koja se može ostvariti plaćanjem cestarine na autocesti malo vozača zna. Radi se, konkretno, o dionici između Zaprešića i Svetog Križa Začretja na autocesti Zagreb – Macelj. Pokazalo se da vozači mogu uštedjeti ako nakratko izađu s autoceste u Zaboku i vrate se na nju, za što će na izlazu platiti 2,10 eura (1,60 za dionicu Zaprešić – Zabok i 50 centa za dionicu Zabok – Začretje).

Odvoze li po autocesti cijelu tu dionicu u komadu, cestarina će ih stajati 2,80 eura, 70 centi više, piše Večernji.

- Razlika u cijeni nastaje jer na dionicama između Zaboka i Krapine, a sukladno sporazumu s davateljem koncesije krajnji korisnici plaćaju 44 posto od pune cijene. Međutim, spomenuto umanjenje od 56 posto se priznaje na predmetnim dionicama samo ako je početak i završetak putovanja između Zaboka i Krapine (Zabok - Začretje, Zabok - Krapina, Začretje - Krapina i obratno). Za slučaj da je ulazak i/ili silazak izvan predmetnih dionica, plaća se puna cijena bez umanjenja – odgovorili su Večernjem u tvrtki Autocesta Zagreb – Macelj.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture novinaru Večernjeg lista još nije odgovorilo na pitanje postoje li još koje dionice na kojima se može uštedjeti zahvaljujući takvim sporazumima za dijelove autoceste koje u vrijeme kad su se gradile nisu imale uređenje alternativne paralelne ceste niže kategorije za koje se vožnja ne naplaćuje.

Još članaka iz "Županija"

Facebook