Prethodni članak
Sljedeći članak

CILJ IM JE ZATVARANJE ODLAGALIŠTA OTPADA : Osnovana Udruga Zelena Tugonica

Mještani Tugonice i Podgrađe još odlučniji u borbu za zatvaranje odlagališta u Tugonici


U srijedu 19. lipnja je osnovana nova udruga na području Općine Marija Bistrica. Mještani Tugonice i Podgrađa osnovali su udrugu ''Zelena Tugonica – Udruga za zatvaranje i sanaciju odlagališta Tugonica''.

Kao što i samo ime govori, Udruga je osnovana s ciljem zatvaranja odlagališta otpada u Tugonici, o kojem se govori već godinama, a koje nije zatvoreno čak ni nakon objave u Narodnim novinama, koja je kasnije proglašeno greškom. Valja podsjetiti da u Tugonicu trenutno smeće odvozi Komunalac iz Konjščine, i to sa područja 8 jedinica lokalne samouprave, dok je Općina Marija Bistrica, na čijem se području odlagalište nalazi, osnovala vlastito komunalno poduzeće i miješani komunalni otpad odvozi u Piškornicu. Mještani Tugonice, pa i Podgrađa godinama su izloženi štetnom utjecaju ovog odlagališta, u više navrata i kroz Općinu su upozoravali da ovo odlagalište nema potrebne uvjete, a ovaj puta odlučili su osnovati Udrugu i kroz nju pokušati ostvariti dva iznimno važna cilja, a to su zatvaranje i sanacija. U tome očekuju i potporu Općine Marija Bistrica, koja se i sama zalaže već godinama za zatvaranje odlagališta u Tugonici.

Udrugu je osnovalo 10 mještana, a za predsjednicu je izabrana Đurđa Mesar. Pored nje u Upravnom odboru su i dopredsjednik Goran Klancir, tajnik Elvis Lacković, blagajnik Igor Dolčić, te Željko Markuš, Danijel Hajnić i Željko Novak, dok su članovi Nadzornog odbora Stjepan Gorički, Mira Bajs i Siniša Matok.  Kao neki od ciljeva rada udruge navedeni su: Zaštita i očuvanje prirode i okoliša te čovjekova zdravlja, Poboljšanje kvalitete života i poticanje održivog gospodarenja otpadom, Poticanje ekološke i kulturne svijesti građana, no uz sve ostalo navedeno u Statutu, koji je prihvaćen na osnivačkoj skupštini, osnovna vizija je borba za zatvaranje i sanaciju odlagališta u Tugonici.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Predmet na kolniku na autocesti A1 na 344+000 km između čvora PRGOMET i čvora VRPOLJE u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h. Molimo korisnike za pojačan oprez.  Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su r...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program