Prethodni članak
Sljedeći članak

BROJIMO SITNO: Sutra u Zagorju počinje 12. Kärcher Rally Kumrovec


Nakon višemjesečnih priprema, sve je spremno za sutrašnji 12. Kärcher Rally Kumrovec pod organizacijskom palicom Auto kulba Delta sport iz Zagreba, a u suradnji s Krapinsko - zagorskom županijom, općinama Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela i Tuhelj, ali i tvrtkom Terme Tuhelj koji će trajati do 9. rujna. Ovo je natjecanje koje je upisao u kalendare Svjetske automobilističke federacije (FIA) i Hrvatskog auto i karting saveza, a boduje se za prvenstvo Centralnoeuropske zone, Mitrtopa Rally Kup, Međunarodno Zonsko prvenstvo i Otvoreno prvenstvo Zagreba. Danas je Kumrovcu održana najavna konferencija na kojoj je, između ostalog, najavljeno, kako će se idući Rally proširiti i na Republiku Sloveniju... Prema riječima tajnika Rallya Dine Deljkića, prekrasne lokacije i destinacije za poželjeti uz spoj modernog, tradicijskog i gastro doživljaja recept su za čini sportski hedonizam koji je pred nama.

U Zagorje sutra dolaze 82 posade iz osam europskih zemalja. Podatak je to koji govori sam za sebe, a direktor Rallya Željko Štefanić naglasio je kako se natjecanje samo po sebi ne razlikuje u odnosu na prošle godine, ali ipak ima noviteta.

- Podigli smo kilometražu brzinskih ispita sa 75 na 100. U petak sve počinje s brzinskim ispitom u Kumrovcu, shake downom s nešto više od dva kilometra od 14 do 16 sati, zatim od 17.30 krećemo s nova dva brzinska ispita iz Kumrovca u Tuhelj gdje završavaju. Imamo program u Termama Tuhelj između dva brzinca gdje ćemo ugostiti sve posade i napraviti autogram s njima, a pozvali smo i sve osnovne škole i vrtiće. Subota je glavni dan cijele priče, imamo ceremonijalni start u 9.15 u Starom selu Kumrovec, a proglašenje je u 17.30 u Muzeju Staro Selo Kumrovec - najavio je Štefanić.

Direktorica glavnog sponzora Rallya, tvrtke Kärcher, Georgiana Tudor odmah je na početku iskazala želju za budućom suradnjom koja je i do sada bila nevjerojatnih razmjera. 

- Ove godine posjetitelji imaju prilike upoznati se s novim Kärcher proizvodima koji se koriste u automoto industriji, a Kumrovec ima posebno mjesto na hrvatskom tržištu njihovih proizvoda. Nadam se da će naša suradnja samo rasti. Vozačima i posjetiteljima želim odličan sportski vikend, uživajte - rekla je Tudor.

Čelnici općina kroz koje prolazi Rally s nestrpljenjem očekuju sutrašnji početak, jer kako se nadovezao i krapinsko - zagorski župan Željko Kolar, ovakva promocija ne može se platiti novcem. Kumrovečkog načelnika Roberta Šplajta izuzetno veseli da se cijela priča svake godine širi, a kako smo spomenuli na početku, proširenje događaja na Sloveniju bila bi, usuđujemo se reći, vanserijska atraktivnost.

- Kumrovec je spreman što se tiče cjeloukupne ponude, mi smo se pokazali kao dobri domaćini, uvijek dobivamo najbolje ocjene i to nam je jako drago čuti - rekao je Šplajt, a načelnica Zagorskih Sela nije krila zadovoljstvo odličnim uvjetima.

- Veselimo se, uvjeti su odlični. Želim dobrodošlicu svim posjetiteljima koji će doći u Zagorska Sela. Bit će uzbudljivo i zabavno stoga ovaj lijepi vikend provedite na našoj destinaciji - rekla je Krivec Jurak.

I u Desiniću se, drugu godinu zaredom, s nestrpljenjem čeka sportski spektakl, a načelnik Zvonko Škreblin na tom se tragu dotaknuo turizma.

- Posebno nam je drago da drugu godinu za redom i Desinić sudjeluje u ovom spektaklu koji itekako doprinosi razvoju našeg turizma i promocije. Nadam se da ćemo opravdati povjerenje, a vjerujem da će biti još više ljudi - rekao je Škreblin.

Na kraju, istinski zaljubljenik u sport, a posebice ovog oktanskog, župan Kolar poručio je kako je zadaća Krapinsko - zagorske županije da brine o sigurnosti svih dionika, ali i da osigura dodatne sadržaje kako bi doživljaj bio potpun.

- Delta sport radi fantastičan posao čime se naša županija svrstava na kartu auto-moto sporta svijeta i to je ono što mi kao promociju ne možemo platiti novcem nego jedino na način da budemo dobri domaćini da budemo support organizatorima, da se brinemo za sigurnost svih onih koji dođu. Uz to, naša je zadaća da se pobrinemo za dodatne sadržaje kako bi doživljaj bio kompletan - rekao je Kolar.

Još članaka iz "Županija"

Facebook