Prethodni članak
Sljedeći članak

Bira se 11 članova Županijskog savjeta mladih, prijavite se


Krapinsko-zagorska županija objavila je Javni poziv za isticanje kandidatura za članove i članice Županijskog savjeta mladih – savjetodavnog tijela Županije koje zagovora prava, potrebe i interese mladih.  Ovim javnim pozivom bira se 11 članica i članova, koji moraju imati između navršenih petnaest i navršenih trideset godina života te prebivalište ili boravište na području Krapinsko-zagorske županije.

Župan Željko Kolar je na dosadašnjem radu zahvalio svim članicama i članovima prvih pet saziva mladih te pozvao sve ovlaštene prijavitelje da istaknu kandidature za njegov šesti saziv. „Ponosimo se time da mladi nisu samo primatelji naših politika i programa, već i naši partneri te aktivni sudionici u njihovom osmišljavanju i oblikovanju. Kroz godine smo razvili čitav niz mehanizama suradnje s mladima, no najjednostavniji i najizravniji je upravo kroz Županijski savjet mladih. Pozivam ovlaštene prijavitelje da na ovaj javni poziv prijave mlade koji promišljaju o aktualnim pitanjima, žele se uključiti u procese donošenja odluka te tako pridonijeti poboljšanju kvalitete života, kako mladih, tako i svih drugih u Krapinsko-zagorskoj županiji“, poručio je župan Kolar te posjetio da je Županijski savjet mladih nedavno proglašen primjerom dobre prakse za čitavu Hrvatsku.

Pravo predlaganja kandidatura imaju učenička vijeća, studentski zborovi, pomladci političkih stranaka, sindikalne i strukovne organizacija u Republici Hrvatskoj, udruge koje su sukladno statutu ciljno i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima i za mlade, udruge nacionalnih manjina te neformalne skupine mladih koje se sastoje od najmanje 25 mladih s prebivalištem ili boravištem na području Županije.

Kandidature za novi saziv mogu se dostaviti do 1. veljače 2024. godine.

Zaključak o objavi Javnog poziva za isticanje kandidatura za izbor članova novog saziva Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije donijela je Županijska skupština na svojoj 15. sjednici 7. prosinca 2023. godine.

Prijave na Javni poziv moguće su isključivo kroz online servis Krapinsko-zagorske županije ePrijava: https://eprijava.kzz.hr/

Sve dodatne informacije pronađite na županijskoj web stranici: https://kzz.hr/natjecaj/javni-poziv-za-isticanje-kandidatura-za-clanove-clanice-zupanijskog-savjeta-mladih-2/

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook