Prethodni članak
Sljedeći članak

[ANKETA] Pitali smo Zagorce što misle o štrajku u školama

Zanimalo nas je što Zagorci misle o štrajku te podržavaju li prosvjetare


Danas je 19. dan štrajka i generalni štrajk u svim osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj. Prekinuta je redovna nastava, a štrajka i dio zaposlenih u visokom obrazovanju. Osim štrajka, danas će se na Markovu trgu održati prosvjed u organizaciji spomenuta dva školska sindikata. Sindikati traže povećanje koeficijenata složenosti poslova za prosječno 6,11%. Vlada im, uz povećanje osnovice za 6,12% koje je ponudila svim zaposlenicima javnih službi, nudi povećanje koeficijenata za 2%, ali tek od 30. lipnja i u slučaju da uredba o koeficijentima do tog datuma ne bude revidirana. Zanimalo nas je što Zagorci misle o štrajku te podržavaju li prosvjetare.

DRAGUTIN RISEK, Kuzminec


Podržavam štrajk prosvjetnih radnika. Mislim da imaju male plaće, a puno rade. I medicinske sestre, i njima treba dati više, a saborskim zastupnicima oduzeti pola plaće. Uopće ih nema u Saboru, dođe ih desetak.

SREĆKO HERŠAK, Krapinske Toplice


Ne podržavam štrajk, jer smatram da djeca kod toga pate i da se na drugačiji način trebaju takve stvari rješavati, mirno, razgovorom, a ne štrajkom svake godine, da se to jednom zauvijek riješi. Mogli bi i drugi tako štrajkati, pa onda - ode Hrvatska.

ANDRIJANA MLINARIĆ, Zabok


Ne podržavam štrajk, jer imaju dovoljno praznika. Plaće ne znam kolike su im, ali mislim da je pretjeran štrajk i da to malo predugo traje.

PETAR BEDENIKOVIĆ, Zabok


Sada više ne podržavam štrajk. Dajem im podršku da ustraju u tome da im se osobni dohotci povećaju, ali mislim da štrajk predugo traje i da će djeca to teško nadoknaditi. No, nisam protiv onoga što traže.

ANA MARTINA STANIĆ, Zabok


Ja sam podijeljenog mišljenja što se toga tiče. Smatram da određene profesore trebaju imati puno veću plaću, a određeni nisu zavrijedili niti ovu koju imaju. No u globalu, za to sam da se svi trebaju boriti za bolje uvjete rada i veće plaće.

DARKO GRDENIĆ, Gornja Stubica


Podržavam njihova prava i ako za njihovo ostvarivanje treba štrajkati, onda da, neka štrajkaju.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Gorskom kotaru. Mogući su odroni.  Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić mpovremeno puše jak vjetar. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetim...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program