Prethodni članak
Sljedeći članak

'A SUTLA SI TEČE': Cjelodnevni zabavni, sportski i glazbeni program ove nedjelje

Festival se održava na prostoru OPG-a Šumak u Miljani

  • foto: arhiva

    foto: arhiva

  • a sutla si teče 2.jpg
  • foto: arhiva
  • a sutla si teče 2.jpg

Sa ciljem očuvanja i promocije narodnih pjevačkih izričaja vokalnih skupina Hrvatskog zagorja i Obsotelja, prekogranične suradnje, prezentacije kulturnog stvaralaštva te suradnje i razmjene iskustava s nositeljima zaštite kulturne baštine u Hrvatskoj i Sloveniji, Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela i Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli & Kozje u suradnji s Općinama Zagorska Sela i Podčetrtek, pokrenuli su međunarodni festival vokalnih skupina „A Sutla si teče“. Festival se održava pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije. Festival će se održati na prostoru OPG-a Šumak u Miljani u nedjelju 16. lipnja , gdje se održava festival, a festival počinje u 17 sati.

U programu će sudjelovati vokalne skupine koje izvode tradicionalne, ali i novokomponirane skladbe Hrvatskog zagorja i Obsotelja. Uz turističke zajednice, u organizaciju Festivala su uključene općine Zagorska Sela i Podčetrtek, lokalne udruge, poslovno-turistički subjekti, kulturni djelatnici i ostali.

Na Festivalu će nastupiti:

HR (ŽVS Sotelia, Klapa Brv, Etno udruga Zipka, ŽVS Queentete)

SI (Šani Šeni, Emine, VS La Vita, KD Rogatec)

U sklopu koncerta, nastupit će Josipa Lončar i Mateja Bobek.

Koncert počinje u 17,00 sati.

Po ocjeni festivalskog žirija u sastavu Josipa Lončar, Mateja Bobek i Kristina Pavlović, dodijelit će se nagrade za najbolju interpretacijuzagorske i slovenske pjesme te glavna nagrada ukupnom pobjedniku.

Prigodne nagrade su dizajnirali te ih izrađuju: Marija Vidić, Matej Lampič i Dragutin Ulama.

Na prostoru OPG-a Šumak u Miljani, gdje se održava Festival, bit će organiziran cjelodnevni zabavni, sportski i glazbeni program (Goodoldtimes band, dječji kutak,dječja biciklijada, igraonica), izložbeno-prodajni sajam domaćih proizvoda i bogata ugostiteljsku ponudu.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Zbog izlijevanja vode na kolnik prekinut je promet: -DC36 u mjestu Gradec Pokupski, (a kroz mjesto Koritinja vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine); -ŽC5130 Zalužnica-Doljani; -ŽC5153 Gornji Kosinj-Kosinjski Bakovac; -ŽC3156 Žažin...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program