Prethodni članak
Sljedeći članak

11,6 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda za dom za žrtve nasilja

Dodjela ugovora je održana u sklopu prezentacije Jačanje zaštite žrtava obiteljskog nasilja i nasilja nad ženama o jačanju kaznenopravne politike u sferi zaštite žrtava nasilja u obitelji i strožeg sankcioniranja svakog oblika nasilja


U srijedu, 11. lipnja 2021. godine, je u prostorijama Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu održano uručivanje ugovora iz Poziva „Osiguravanje sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji“ u sklopu kojeg je Krapinsko-zagorskoj županiji dodijeljeno 11.626.118,74 za realizaciju projekta Novi početak.
Dom za žrtve nasilja u obitelji NOVI POČETAK počeo je raditi 7. prosinca 2020. godine na privremenoj tajnoj lokaciji. Osnivač ove ustanove je Krapinsko-zagorska županija, koja u ovom trenutku u potpunosti sama i financira njegove troškove rada. Kapacitet Doma je 8. korisnika, zbrinjava odrasle korisnike oba spola i djecu. U ovom trenutku je u Domu zbrinuto 6 korisnika, a u jednom kraćem razdoblju Dom je bio i u potpunosti popunjen.

S ciljem uspostave skloništa na trajnoj adresi i povećanog kapaciteta za smještaj 12-15 korisnika, Krapinsko-zagorska županije je prijavila projekt Novi početak na Javni poziv „Osiguravanje sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji" te joj je odobreno 100% financiranje istog iz Europskog socijalnog fonda. Partneri na ovom 11,6 milijuna kuna vrijednom projektu su Centar za socijalnu skrb Krapina i ustanova Dom NOVI POČETAK. Ugovor o dodjeli sredstava potpisali su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar. Ugovor je županu Kolaru simbolično uručio ministar Aladrović, dok su dodjeli prisustvovali i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica. „Ovim projektom ćemo proširiti postojeće kapacitete za žrtve nasilja u obitelji te osigurati još bolje uvjete smještaja i stručne podrške. Također, uspostavit će se savjetovalište u novouređenom prostoru i osigurati mogućnosti edukacije za stručnjake koji rade sa žrtvama nasilja. Planiraju se brojne aktivnosti koje imaju za cilj senzibiliziranje javnosti o problemu nasilja u obitelji te nasilja općenito i vjerujem da ćemo svi zajedno doći do toga da u društvu postoji samo nulta tolerancija na bilo koju vrstu nasilja" – poručio je ovom prilikom župan Željko Kolar.

Dodjela ugovora je održana u sklopu prezentacije Jačanje zaštite žrtava obiteljskog nasilja i nasilja nad ženama o jačanju kaznenopravne politike u sferi zaštite žrtava nasilja u obitelji i strožeg sankcioniranja svakog oblika nasilja.

Osim skloništa za žrtve nasilja u obitelji kroz Dom NOVI POČETAK, na području Krapinsko-zagorske županije od 2012. godine djeluje SOS telefon za žrtve nasilja, a od 2017. godine i savjetovalište. Obje usluge organizira udruga CESI, a troškove financira Krapinsko-zagorska županija kroz višegodišnje javne pozive.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Vremenski uvjeti u većem dijelu zemlje povoljni su za vožnju. Zastoji su povremeno mogući na dionicama gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. A1 Zagreb-Split-Ploče: -do 30. lipnja između...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program