Prethodni članak
Sljedeći članak

ZLATARSKI VIJEĆNICI: Trebalo bi više promovirati istočni dio Zagorja

Gradsko vijeće Grada Zlatara na posljednjoj sjednici donijelo je prvi rebalans proračuna za 2019. godinu


Zlatarsko Gradsko vijeće na posljednjoj je sjednici, između ostalog, donijelo 1. Izmjenu i dopunu proračuna Grada Zlatara za 2019. godinu. Do rebalansa je došlo zbog promjena na pojedinim pozicijama i zbog prijave nekih projekata na natječaje. Tako je s 48,3 milijuna kuna proračun smanjen na 47,6 milijuna kuna.

Primjerice, sanacija klizišta na području grada povećava se za 480 tisuća kuna, zbog prijave na natječaj klizišta u Ulici Anke Horvat i Vinogradskoj ulici, dok je tekuće održavanje nerazvsrtanih cesta smanjeno za 200 tisuća kuna jer sredstva osigurana za zimsku službu nisu utrošena, pa se preusmjeravju u neke projekte. Također, uvedena je nova pozicija za izradu strategije razvija turizma zbog najave povrata vojnog objekta od strane Ministarstva državne imovine. Povećana je i pozicija za uređenje prostora za djecu na području grada za 200 tisuća kuna zbog konačne situacije za uređenje igališta u Belcu kod škole, jer se u daljnje uređenje ide vlastitim sredstvima, a uređenje Parka hrvatske mladeži povećava se za 99.500 kuna zbog dodatnih radova. Među ostalim, nova pozicija je i 180 tisuća kuna za uređenja parka kod Galerije, a pozicija za energetsku obnovu upravne zgrade smanjuje se za 150 tisuća kuna jer još uvijek nema informacije da li će se moći prijaviti na natječaj.  Gradsko vijeće Zlatara prihvatilo je na sjednici prijedlog vijećnika Želimira Kurečića (HDZ) da se napravi prijedlog dopisa koji bi se uputio Krapinsko – zagorskoj županiji, a u kojem bi se tražilo da se u promotivnom videu odnosno  spotu Bajka na dlanu više promovira i istočni dio Zagorja. Naime, vijećnik Kurečić napomenuo je da bi se trebala uvrstiti i Crkva Majke Božje Snježne u Belcu, koja je i zaštitnica Krapinsko – zagorske županije , kao i rodna kuća dr. Franje Tuđmana, a vijećnici su se složili je potrebno više promovirati ovaj dio Zagorja.

Pod točkom pitanja i prijedlozi, Želimir Kurečić dotaknuo se promjene imena Dječjeg vrtića Uzdanica, a zanimali su ga razlozi izmjene imena i tko je odlučio da se ime mijenja. Gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek odgovorila je da je prijedlog bio njezin, na inicijativu građana, jer riječ 'uzdanica', koja vuče na sintagmu 'ustaška uzdanica', što je bila organizacija unutar ustaškog pokreta za djecu osnovnoškolske dobi, nije primjeren naziv za vrtić. – Ne treba brisati povijesne činjenice, ali nije primjereno da se tako zove dječja ustanova, ostali vrtići zovu se prema cvijeću, likovima iz bajki – rekla je gradonačelnica. Kurečić je imao primjedbu da je anketa građanima trebala biti postavljena u obliku pitanja žele li oni uopće da se mijenja naziv vrtića, na što je Jasenka Auguštan – Pentek odgovorila da ona kao gradonačelnica ima pravo dati prijedlog, građani su glasali, a naziv koji će oni odabrati na kraju će ići na sjednicu Gradskog vijeća.

 

 

 

Još članaka iz "Zlatar"

Facebook

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb uočena je životinja (srna) na čvoru OŠTROVICA. Molimo korisnike za dodatan oprez.  Zbog bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse n...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program