Prethodni članak
Sljedeći članak

ZLATARSKA BOŽIĆNICA: I ove godine bogat blagdanski program

Zlatarska božićnica održava od 27. studenog do 18. prosinca


I ove godine Grad Zlatar priprema prigodni blagdanski program kroz Došašće, pod nazivom 'Zlatarska božićnica'. Iako se zbog epidemiološke situacije neka događanja koja su planirana neće održati, 'Zlatarska božićnica' donosi zanimljiv i bogat program, koji počinje 27. studenog od 16 sati u Parku hrvatske mladeži. 'Otvorimo Zlatarsku božićnicu svjetlom prskalica', naziv je malog advenstkog sajma uz čaj, kuhano vino i glazbu dua Brune i Ane. Planira se i paljenje prve edventske svijeće u 17 sati u Crkvi Marije Snježne u Belcu te u 18 sati u Crkvi BDM u Zlataru.

U subotu 4. prosinca Zlatarska se božićnica nastavlja programom 'Blagdan je dječji osmijeh' u Parku hrvatske mladeži. Održat će se predstava za djecu 'Vještica Zločkoslava i Djed Mraz' u 15.30 sati. Bit će tu i kućica sv. Nikole i mali adventski sajam. U će 17 sati u belečkoj će crkvi, a u 18 u zlatarskoj, biti zapaljena druga adventska svijeća.

Uz pomoć Grada, 6. će prosinca Sv. Nikola darivati polaznike dječjeg vrtića, čuvaonice, predškole i učenike nižih razreda osnovnih škola, a 8. prosinca u 18. 30 sati u Crkvi UBDM u Zlataru na redu je koncert Usuret Božiću 'One – tri soprana' – Ana Zebić Kostel, Mima Karaula i Mia Domaćina Topalušić uz klavirsku pratnju Marija Čopora.

Subota 11. prosinca u Parku donosi program 'Srca mlada vesele se', a uz advenstki sajam, nastupit će Zbor Majke Božje Snježne Belec, KUD Belec i Belečke mažoretkinje, te već uobičajeno, u 17 odnosno 18 sati slijedi paljenje adventske svijeće u belečkoj i zlatarskoj crkvi.

'Vrijeme radosti i mira' naziv je programa u subotu 18. prosinca. Od 16 sati program će u zlatarskom Parku hrvatske mladeži održati Župa Zlatar, u 17.45 OŠ Ante Kovačića Zlatar, 18.30 KPD Zlatarjeve i gosti, a u 20 sati slijedi koncert Begina. Tu će biti i nezaobilazni Djed Božićnjak i Moto Mrazevi na zlatarskim ulicama. Četvrta adventska svijeća bit će u 17 sati zapaljena u belečkoj, a u 18 sati u zlatarskoj crkvi, dok u 18.30 u Galeriji izvorne umjetnosti Zlatar slijedi otvorenje izlo be radova članova Udruge Zlatarska paleta pod nazivom Zlatarska božićnica.

Također, Park hrvatske mladeži okićen je u adventskom ruhu, s novim mjestom za fotografiranje. Prošećite parkom i uživajte!

Još članaka iz "Zlatar"

Facebook