Prethodni članak
Sljedeći članak

Započela je izgradnja dječjeg igrališta u Donjoj Batini, uskoro kreće i u Martinšćini

Radno je u Zlataru, počeli su pripremni radovi na gradnji reciklažnog dvorišta, kreće asfaltiranje, započinje gradnja dječjih igrališta


Nakon što je završena javna nabava i održan sastanak s izvođačima i nadzorom na kojem su i potpisani ugovori, počeli su pripremni radovi za izgradnju reciklažnog dvorišta u Donjoj Batini.

Radovi nakon Uskrsa

- Nakon Uskrsa započinju radovi, a po ugovoru rok za završetak radova je 17 mjeseci, no to će biti i puno prije završeno, već u ovoj godini. Gradnja reciklažnog dvorišta jako nam je važna, kako bismo spriječili odlaganje građevnskog i glomaznog otpada u šume. Toga na žalost ima sve više, a osim što je to iznimno štetno i opasno za okoliš i buduće generacije, ujedno predstavlja i trošak sanacije za Grad – ističe gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek. Ono što posebno želi istaknuti, jer se javljaju zabrinuti građani, jest da se ne gradi smetlište. – Obaveza je svake JLS sa10 tisuća stanovnika imati svoje reciklažno dvorište. Svi mogu vidjeti reciklažna dvorišta u okolici, koja su već izgrađena, da su to uredne i čiste površine, gdje se dovozi otpad koji se dalje distribuira, i to ne komunalni otpad – napominje gradonačelnica. Dodaje da je Grad Zlatar prošao i na natječaju za dobivanje kanta za otpad za građanstvo, kako se otpad ne bi morao odlagati više u vreće. - Dio kanti je stigao, čekamo još jednu vrstu kanti žute boje, dobili smo informaciju da stižu ovih dana i podijelit će se svim domaćinstvima na području grada Zlatara. To je dobar projekt koji sufinancira Fond za zaštitu okoliša s 80 posto, a ostatak su sredstva Grada Zlatara – kaže gradonačelnica.

Asfaltiranje po naseljima

Nakon natječaja za asfaltiranje nerazvrstanih cesta, kao i svake godine, i ove će se asfaltrati dijelovi cesta u različitim naseljima. - Ove godine asfaltirat će se prva faza ceste Repno – Gornja Batina, ta cesta u dućoj godini bi trebala biti u kompletu završena. Ona spaja naselje Repno prema Gornjoj Batini i time skraćuje put do Zlatara za 2 km, pa nam je zato jako važna. Druga cesta je u Ratkovcu, prema Bizjačama, kako bi spojili te dionice, treća je u Martinšćini, jedan zaseok gdje nam stalno dolazi voda puno se treba šodrati. Taj dio ćemo asfaltirati kako bi ljudima koji tamo imaju nekretnine bilo lakše i kako bi se u budućnosti smanjio trošak Grada – najavila je Jasenka Auguštan – Pentek, a dodala je da će se asfaltirati i kraće dionice u Zlataru, jedan dio u ulici Gradec, dio prema Puljku te kraći dio u Ladislavcu. - Troškovnici su napravljeni i za dalje, za više cesta. Drago mi je da svake godine možemo dio sredstava namijeniti za asfaltiranje da kroz zadnjih 5 godina, nakon dugo vremena, provodimo tu važnu komunalnu aktivnost – kaže gradonačelnica, dodajući da je tu puno posla i troškva, jer Grad Zlatar, uz Pregradu, ima najviše cesta na svom području. Što se ostalih komunalnih radova tiče, započela je i izgradnja dječjeg igrališta u Donjoj Batini, uskoro kreće i u Martinšćini, a ovih dana na redu je otvaranje ponuda za odabir izvođača za drugu fazu javne rasvjete, kao i otvaranje ponuda za sanaciju klizišta Sambolići.

Još članaka iz "Zlatar"

Facebook

Prometna nesreća na otoku Krku kod kružnog toka u Omišlju, vozi se jednim trakom, naizmjence. Pojačan je promet autocestom A3 Bregana-Lipovac u smjeru Bregane. Mokri su i skliski kolnici u zaleđu Dalmacije i na sjeverozapadu Hrvatske. Zast...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program