Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorske knjižnice dodijelile nagrade: Ovo je popis 'najčitatelja' u Zagorju


Na prigodnoj svečanosti u zlatarskoj Osnovnoj školi Ante Kovačića u ponedjeljak su dodijeljene godišnje Nagrade „Denis Vincek“ najčitateljima Krapinsko-zagorske županije u 2023. godini.

Dobitnike su predložile općinske i gradske knjižnice, a spomenuta nagrada znak je javnog priznanja sa svrhom promicanja knjižničarske djelatnosti i čitanja u zagorskim narodnim knjižnicama. Svečanost je organizira četvrtu godinu redom. Ujedno je i sjećanje na prerano preminulog Denisa Vinceka iz Pregrade, koji je radio kao knjižničar u školskoj knjižnici zlatarske OŠ i kao što naglašavaju knjižničari bio je „istaknut, cijenjen i voljen knjižničar koji je ostavio dubok i neizbrisiv trag“.

Sudionike svečanosti pozdravili su domaćin, ravnatelj zlatarske OŠ prof. Marijan Posarić, zatim Davor Žažar koji je voditelj cijeloga projekta, potpredsjednica Hrvatskog knjižničarskog društva i predsjednica Knjižničarskog društva KZŽ Branka TuđaKanceljak, predsjednica Hrvatskog knjižničarskog društva Jasenka Pleško i zamjenica župana KZŽ Jasna Petek.

Nagrađeni su Josipa Vnuk iz Pregrade, Zdenka Balagović iz Zaboka,Jadranka Kos iz Kumrovca koja je korisnica knjižnice u Klanjcu, Miljenko Peretin iz Zlatara,Antonija Kruhak iz Marije Bistrice, Ivana Čehulić , članica knjižnice u Bedekovčini (inače je iz Mača), Dragica Crnogaj iz Sv. Križa Začretja, Biserka Mihelčić iz Donje Stubice, Sandra Vurušić iz Krapinskih Toplica i Božica Kralj koju je predložila Općinska knjižnica Stubičke Toplice.

Nagrađeno je i dvoje najmlađih čitatelja. To su Dora Drašković, učenica drugog razreda OŠ Ljudevita Gaja iz Krapine i devetogodišnji Lukas Čulig iz Oroslavja koji je prošle godine pročitao 47 „ozbiljnih“ knjiga.

.

U prigodnom glazbenom programu, pod mentorstvom Matije Vučkovića, nastupio je tri mladih glazbenica, učenica šestoga razreda zlatarske OŠ : Julija Šaka (violina), Leona Vujica (klarinet) i Elena Šrajbek (violončelo), koje su i učenice Osnovne glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica.

Još članaka iz "Zlatar"

Facebook