Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec u utrci za titulu najboljeg mladog poljoprivrednika Hrvatske


Izbor za najboljeg mladog poljoprivrednika/poljoprivrednicu, koji će predstavljati Hrvatsku na izboru za najboljeg europskog poljoprivrednika, koji provodi Jutarnji list, ušao je u završnu fazu. Stručni ocjenjivački sud odabrao je 20 najbolji

Andrija Škrlec (28) iz Zlatara kandidat je za najboljeg mladog poljoprivrednika Hrvatske. Na površini od 17 hektara uzgaja grah, bob, slanutak, grašak, crveni i ljubičasti luk, češnjak, mrkvu i ciklu. Uzgoj je ekološki.
Andrija kaže ističe da su se kukuruz i pšenica pokazali neisplativima i zato ih je izbacio sa svojih polja. Dojadile su mu unaprijed izgubljene bitke s divljim svinjama, poplave uslijed klimatskih promjena, pa povrh svega još i škrtost otkupljivača, piše Jutarnji list.

Škrlec je među 20 kandidata u utrci za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika. Prvoplasirani sudionik će biti nagrađen s 3 500 eura, drugoplasirani s 2 000, a trećeplasirani s 1000 eura. Poljoprivrednici će biti nagrađeni i putem u Bruxelles. Izbor za najboljeg poljoprivrednika Hrvatske održat će se idući mjesec u Zagrebu.

Još članaka iz "Zlatar"

Facebook