Prethodni članak
Sljedeći članak

Umirovljenici Zlatara podržali kandidaturu svoje gradonačelnice za Hrvatski sabor!


Zlatar –Predsjednik Gradske organizacije HSU-a Zlatara, te županijski vijećnik Krapinsko-zagorske županije, Stanko Majdak, jednoglasno jes ostatkom gradske organizacije podržao kandidaturu gradonačelnice Zlatara Jasenke Auguštan-Pentek na listi SDP-a i partnera za Hrvatski sabor.

„Ne sumnjam kako će Jasenka i u Hrvatskome saboru se aktivno boriti za javni interes čitavog Zagorja i sjeverne Hrvatske. Tamo najbolje govori činjenica koliko je u njena dva mandata ostvareno projekata i koliko je grad napredovao u svim segmentima. K tome ističem i izrazito produktivnu i konstruktivnu suradnju SDP-a i HSU-a u Zlataru. Stoga pozivam sve da svoj glas daju listi broj 15 SDP-a i partnera te zaokruže pod brojem 6 našu gradonačelnicu Auguštan-Pentek“, zaključio je Majdak.

Donedavni predsjednik Kluba HSU-a Županijske skupštine KZŽ-apodnio je neopozivu ostavku na svim stranačkim funkcijama nakonodluke nacionalnog HSU-a da na predstojeće parlamentarne izbore izađe kao koalicijski partner HDZ-a.

„Nevjerojatna je činjenica da je HSU pristao na koaliciju s HDZ-om zbog osobnih i partikularnih interesa. Koliko su se pri tome gledali sitni politički interesi pojedinaca svjedoči i činjenica da u III. Izbornoj jedinici na listi HDZ-a nije kandidiran nijedan član HSU-a. Za nas je takav presedan apsolutno nedopustiv, posebice što HSU i u Zlataru i u Krapinsko-zagorskoj županiji dugi niz godina uspješno i produktivno surađuje s SDP-om.“, istaknuo je Majdak.

O podršci kandidature očitovala se i gradonačelnica Zlatara, kandidatkinja za zastupnicu u Hrvatskom saboru.

„Prije svega bih pohvalila izrazitu principijelnost gospodina Majdaka što nije pristao biti lutak još jednom u nizu u političkih trgovanja HDZ-a te sam izrazito zahvalna što je GO HSU Zlatara jednoglasno podržao moju kandidaturu na predstojećim parlamentarnim izborima. Ovo podrška je potvrda dugogodišnje uspješne suradnje SDP-a i HSU-a u Gradu Zlataru tijekom kojeg smo ostvarili razne investicije i programe kako bi život umirovljenika i starijih građana učinili što lagodnijim.“, zaključila je kandidatkinja SDP-a“, zaključuje Auguštan-Pentek.

Još članaka iz "Zlatar"

Facebook