Prethodni članak
Sljedeći članak

Razvoj novih poduzetničkih ideja, očuvanje planinskih područja i - odlična destinacija za ljubitelje prirode

Tematsko - edukativna staza Ivančica


Grad Zlatar je u partnerstvu s Krapinsko - zagorskom županijom i Gradom Ivancem prijavio projektni prijedlog „Tematsko-edukativna staza Ivančica – razvoj zelene infrastrukture“ na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“ Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

10 ključnih lokacija
Projekt „Tematsko-edukativna staza Ivančica – razvoj zelene infrastrukture“ čija je ukupna vrijednost 2.444.150,00 kn odnosi se na izradu projektno-tehničke dokumentacije i to izrade geodetskih situacija, idejnih rješenja i glavnih te izvedbenih projekata s troškovnicima za 10 ključnih lokacija na Ivančici. To su polazni punkt u Martinščini, polazni punk u Belcu, odmorište kod Oštrcgrada, kod Planinarske kuće Majer, kod Belecgrada, zatim odmorište i vidikovac Židovina, odmorište i vidikovac Babin zub, dolazni punkt pri vrhu Ivančice te vršna zona Ivančice. - Cilj projekta je sveobuhvatna aktivacija i predstavljanje mreže zelene infrastrukture na području Ivančice, uključujući i vršni dio Ivančice, kao i elemenata kulturne baštine koja obuhvaća srednjovjekovne utvrde Oštrcgrad, Belecgrad i Židovina. Ciljne skupine projekta su prvenstveno planinari i posjetitelji Ivančice, lokalno stanovništvo gradova Zlatara i Ivanca, ljubitelji prirode i izletnici te svi dobronamjernici koji razumiju važnost očuvanja i zaštite planinskih područja – kažu u Gradu Zlataru.


Pozitivan utjecaj
Osim za posjetitelje, realizacija ovog projekta imati će pozitivan utjecaj i na lokalno stanovništvo, kao i civilno društvo koje će kroz nove sadržaje graditi odgovorniju svijest o važnosti zaštite i očuvanju svog kraja, a s druge strane će ovakvo ulaganje potencijalno osigurati i razvoj novih poduzetničkih ideja lokalnog stanovništva. - Projekt će u fazi implementacije, odnosno realizacije prvenstveno realizirati gradovi Zlatar i Ivanec. Naime, Grad Zlatar je zadužen za izradu geodetske situacije, idejnog rješenja i glavnog projekta za 9 lokacija, Grad Ivanec zadužen je za cjelovitu projektno-tehničku dokumentaciju uređenja vršne zone Ivančice i izradu Elaborata zaštite okoliša, a Krapinsko-zagorska županija za izradu stručne podloge za izradu projektno-tehničke dokumentacije: izrada interpretacijskog plana – pojašnjavaju u Gradu Zlataru. 

Još članaka iz "Zlatar"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program