Prethodni članak
Sljedeći članak

PRIJAVITE SE: Ljetna škola informatike na više lokacija

Od 21. do 25. kolovoza


Ljetna škola informatike održat će se od 21. do 25. kolovoza na više lokacija, u OŠ A. Cesarca, OŠ Ljudevit Gaj Krapina, Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina, Srednjoj školi Zlatar, OŠ Sv. Križ Začretje i OŠ S. Radića u Brestovcu Orehovičkom. Svi zainteresirani mogu vidjeti raspored, opis i termin radionice na https://krik-kr.hr/ljetna23, te popuniti prijavnicu za željenu radionicu.

Radionice škole informatike za osnovnoškolce, srednjoškolce i studente će se u prvom krugu održavati 21. 22. i 23. kolovoza, te u drugom 24. i 25. kolovoza. U prvom krugu jutarnje radionice počinju u 8, a popodnevne u 12 sati. U drugom krugu radionice počinju u 8 sati. U prostorima VHZK na Trgu Lj. Gaja u prvom krugu održava se radionica Javascript. U jutarnjem terminu je i radionica robotike za početne (mBotovi i blok programiranje). U istom prostoru u popodnevnom terminu održava se WordPress. U OŠ Ljudevit Gaj za mlađe učenike koji tek ulaze u informatiku je radionica početnici. U OŠ A.Cesarca je radionica Maqueen.

U popodnevnom terminu na rasporedu je sklapanje računala i učenje o hardveru. U OŠ Začretje također se održava Maqueen radionica u jutarnjem terminu. U popodnevnom se održava Arduino za početnike. U SŠ Zlatar od 8 do 10 je početna, a od 10 do 12 napredna robotika. Od 10 do 14 je radionica obrada slika, fotomontaža i retuširanje. U OŠ S. Radića u Brestovcu održava se radionica programiranja Vidi x mikrokontrolera.

U drugom dijelu tjedna u zgradi VHZK je radionica Unity – kako raditi 2D igre. U drugoj učionici bit će napredna robotika (roboti i robotske ruke uz programiranje u C++). U OŠ A. Cesarca biti će radionica 3D dizajna i ispisa na 3D pisačima.U OŠ Lj. Gaj je radionica Arduino IoT gdje će polaznici moći naučiti kako koristiti senzore i upravljati uređajima na daljinu. OŠ Začretje održava radionicu obrade fotografija i izrade web stranica u jutarnjem terminu, a popodne u petak uvodna radionica za Linux. Nastavnici će saznati novosti o ESEP platformi od Erasmus ambasadorice. Ograničen je broj prijavljenih po radionici prema veličini učionice.

Organizatori škole su KRIK, OŠ A. Cesarca, OŠ Lj. Gaja, OŠ Sv. Križ Začretje, VHZK, OŠ S. Radića i SŠ Zlatar. Podršku i potporu dali su Grad Krapina, Hrvatski savez informatičara, Krapinsko-zagorska županija i Zajednica tehničke kulture KZŽ. – Pridružite nam se na nekoliko dana i zagrijte se za školske klupe – poručuju organizatori.

Još članaka iz "Zlatar"

Facebook