Prethodni članak
Sljedeći članak

Na više lokacija u Zlataru građani nepropisno odlažu otpad

Budimo savjesni i odgovorni za još ljepši i čišći Grad Zlatar, poziva gradonačelnica


Postupajući po prijavama građana i po službenoj dužnosti, Grad Zlatar utvrdio je da se na više lokacija nepropisno odlaže otpad. - Isto ne samo da narušuje vizuru našeg Grada i šteti okolišu i prirodi, također je protivno Odluci o komunalnom redu kojom su za takve radnje propisane kaznene odredbe. Htjela bih još jednom naglasiti da građani Grada Zlatara mogu sve vrste otpada besplatno deponirati u Reciklažno dvorište Komunalca Konjščina d.o.o., Jertovec 150 uz predočenje osobne iskaznice i dokaza o izvršenom plaćanju usluge za odvoz komunalnog otpada za protekli mjesec. Također, omogućeno je svima da jednom godišnje naruče besplatan odvoz glomaznog otpada od strane Komunalca u količini najviše do 2 m3 po korisniku. Nadalje, nabavljeni su i postavljeni na više lokacija na području Grada kontejneri za različite vrste otpada kako bi se isti mogao pravilno odlagati – ističe gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek.

Grad Zlatar je pokrenuo projekt izgradnje Reciklažnog dvorišta u Donjoj Batini. Isti je trenutno pred završetkom postupka javne nabave, te se uskoro očekuje sklapanje ugovora sa odabranim izvođačem radova. Početak radova očekuje se u travnju 2021. godine. Glavna svrha uspostave reciklažnog dvorišta je potaknuti i povećati odvajanje te prikupljanje problematičnog otpada iz kućanstava te njegovu odgovarajuću uporabu ili zbrinjavanje, umjesto česte prakse odbacivanja takvog otpada u miješani komunalni otpad ili u okoliš. - Stoga se pozivaju građani Grada Zlatara da do izgradnje Reciklažnog dvorišta u Donjoj Batini, otpad odlažu propisno putem Reciklažnog dvorišta u Konjščini. Budimo savjesni i odgovorni za još ljepši i čišći Grad Zlatar – poziva gradonačelnica.

Još članaka iz "Zlatar"

Facebook

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Zbog radova i privremene regulacije prometa moguće su povremene smetnje i zastoji. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA NA CESTAMA:...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program