Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministarstvo dodijelilo SŠ Zlatar 5219 eura za provedbu tri projekta


Ministarstvo znanosti i obrazovanja ove je školske godine odobrilo čak tri projekta zlatarske srednje škole s kojima je aplicirala na javnim pozivima Ministarstva za financiranje projekata unutar izvannastavnih aktivnosti te projekata rada s darovitim učenicima.

Multimedijski kutak

Multikuti – naziv je odobrenog projekta u okviru izvannastavnih aktivnosti koji je osmislio nastavnik informatike i strukovnih predmeta Krešimir Varga, a za provedbu je školi dodijeljeno 2000 eura. Ovaj je projekt nastavak na prošlogodišnji KAP – kreativni, aktivni i popularni. U projektu sudjeluju polaznici Multimedijske skupine i fakultativnog predmeta Digitalni mediji, a u projektnom su timu i nastavnice hrvatskog jezika: Kristina Belko-Krsnik, Martina Sviben i Ivančica Tomorad. Projektni je partner Radio Zlatar.

Učenici će kroz izradbu multimedijskih sadržaja (kratkih filmova, videozapisa, radijskih emisija, fotografija, digitalnih priča i sl.) steći znanja i vještine za kreiranje multimedijskog sadržaja namijenjenog objavi na različitim medijskim platformama (uključujući i naš školski list KAP) uporabom odgovarajuće računalne i audiovizualne tehnologije koja će biti nabavljena u okviru tog projekta.

SnaŽne/njeŽne Žene

Na javnom pozivu za projekte rada s darovitim učenicima odobrena su oba prijavljena projekta. Prvi od njih zove se SnaŽne/njeŽne Žene, a osmislila ga je nastavnica povijesti Snježana Švaljek. Za provedbu je dobiveno 1600 eura, a cilj je ukazati na problem ravnopravnosti žena u prošlosti i danas. Učenici drugih i trećih razreda istražit će živote iznimnih žena koje su svojim djelovanjem kao učiteljice, spisateljice, novinarke, skladateljice i slikarice mijenjale svijet u kojem su živjele. U projektnom timu su i psihologinja Marija Vragović te nastavnice Ivančica Tomorad, Ivanka Ferišak i Ana Lukina. Projektni je partner Gradski muzej Bjelovar.

Postani zinester i podijeli svoj talent

Za drugi odobreni projekt Postani zinester i podijeli svoj talent! školi je dodijeljeno 1619 eura. Zine je samoizdavačko, nekomercijalno tiskano djelo koje se obično proizvodi u malim, ograničenim serijama, a daroviti će učenici kroz izradbu zineova razvijati kreativne potencijale i sposobnosti u području novinarstva, fotografije, digitalne ili klasične ilustracije, grafičkog dizajna, stripa ili literarnog i likovnog izričaja.

Voditelj je i ovog projekta nastavnik Krešimir Varga, a u projektnom su timu nastavnice: Kristina Belko-Krsnik, Jasna Buljan, Martina Sviben i Ivančica Tomorad. Projektni je partner Udruga likovnih umjetnika Zlatarska paleta.

Još članaka iz "Zlatar"

Facebook