Prethodni članak
Sljedeći članak

LJETNA ŠKOLA INFORMATIKE Ograničen je broj prijava po radionici, pa požurite!

Od 22. do 26. kolovoza


Ljetna škola informatike održat će se od 22. do 26. kolovoza u Srednjoj školi Krapina. Pogledajte na https://krik-kr.hr/ljetna22 opis i termin, te popunite prijavnicu za željenu radionicu. Otvaranje Ljetne škole održat će se u amfiteatru SŠ Krapina 22.8. u 11.30 sati. Radionice škole informatike za osnovnoškolce, srednjoškolce i studente će se u prvom krugu održavati 22. 23. i 24. kolovoza, te u drugom 25. i 26. kolovoza. U prvom krugu jutarnje radionice počinju u 8, a popodnevne u 12 sati.

U drugom krugu sve radionice počinju u 8 sati. Ove godine tema je neandertalac, pa je jednoj radionici tema animacija. Nove su i radionica 3D dizajna i ispisa na 3D pisačima te radionica kako napraviti dobru fotografiju uz pokoji trik iskusnog fotografa. - U Krapini imamo radionicu robotike za početne (mBotovi i blok programiranje) i napredne (roboti i robotske ruke uz programiranje u C++). Na radionici Arduino IoT naučit ćete kako koristiti senzore i upravljati uređajima na daljinu. Izradi mobilnih aplikacija namijenjena je radionica Xamarin. Na Unity će se raditi 2D igre. Za mlađe učenike koji tek ulaze u informatiku je radionica početnici. Osnovnoškolci će u Scratchu raditi jednostavne igre slaganjem blokova. Alice radionica koristi 3D modele za animirane priče i igre. Možete naučiti i obrađivati slike, a tu je i nezaobilazni web dizajn.

Nastavnici mogu u Krapini naučiti kako koristiti Escape room igre u nastavi. U SŠ Zlatar je radionica robotike. Predavači - nastavnici i studenti su spremni i čekaju vas. Ograničen je broj prijavljenih po radionici prema veličini učionice pa požurite - kažu organizatori. Organizatori škole su SŠ Krapina i KRIK, a podršku i potporu dali su Grad Krapina, Krapinsko-zagorska županija, Hrvatski savez informatičara i Zajednica tehničke kulture KZŽ. 

Još članaka iz "Zlatar"

Facebook