Prethodni članak
Sljedeći članak

Lijepe vijesti stigle i u Konjščinu, Zlatar, Hrašćinu i Zagorska Sela


Općina Konjščina prijavila je, na javni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja, projekt Dogradnju i opremanje Dječjeg vrtića Konjščina. Na području općine Konjščina je 133 živorođeno dijete u vrtićkoj dobi, dok je njih 92 upisano u program vrtića. S obzirom da je razlika između broja živorođene djece i one upisane u vrtić 41 mjesto, realizacijom predmetnog projekta dogradit će se prostori za dvije nove jedinice (312 m2 neto dograđene površine) te će se kapaciteti vrtića povećati za 40 mjesta. Projekt dogradnje obuhvaća izgradnju dodatne dvije jedinice za boravak djece u prizemlju sa svim potrebnim pratećim sadržajem (sanitarije, garderobe, predprostori, spremište i natkrivene terase).

Dogradnja čini funkcionalnu cjelinu s postojećim vrtićem te u minimalnom opsegu zadire u postojeću strukturugrađevine zbog stvaranja jedinstvene cjeline. Dograđeni dio će se priključiti na postojeće sustave grijanja, hlađenja, vodovoda i odvodnje te elektroinstalacija. Ukupna procijenjena vrijednost projekta iznosi 3.400.000,00 kn s PDV-om, od čega će kroz projekt biti bespovratno financirano 2.448.000,00 kuna koliko je i bilo moguće dobiti i koliko je traženo u prijavi. Projektni prijedlog uspješno je prošao prvu fazu procjene projektnih prijedloga te se uskoro očekuje i donošenje Odluke o financiranju i potpis Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Sretna vijest i za grad Zlatar. Na natječaju NPOO prošao je projekt dogradnje Dječjeg vrtića Zlatarsko zlato u iznosu 3.672.000,00 kuna. - Priznat nam je maksimalni iznos dogradnje tri nove skupine. Naravno Grad Zlatar bi trebao sam financirati izgradnju i rušenje postojećeg starog dijela vrtića kako bi se mogao dograditi novi dio na tom prostoru. Rok izgradnje je 36 mjeseci - kaže gradonačelnica Jasenka Auguštan - Pentek.

I u Hrašćinu je stigla dobra vijest da je pozitivno riješena prijava na natječaj za dječji vrtić koji bi imao 64 polaznika, a bespovratna sredstva iznose 5,7 milijuna kuna. Tako će Općina ostaviriti veliku želju i potrebu te po prvi puta imati dječji vrtić.

I Općina Zagorska Sela prošla je fazu procjene projektnog prijedloga. Ovom odlukom odobren je maksimalan iznos sredstava 1.728.000,00 kn za budući vrtić u Zagorskim Selima. Lijepu vijest komentirala je načelnica Ksenija Krivec Jurak. – Radi se o projektu rekonstrukcije postojeće zgrade u Zagorskim Selima u vrtić. Riječ je o kapitalnom projektu od iznimnog značaja za našu Općinu. To bi bio prvi vrtić u povijesti naše Općine i mjera kojom bi mlade zadržali doma. Moram zahvaliti Općini Kumrovec na partnerstvu, s obzirom da smo odlučili provesti u praksu funkcionalno spajanje općina. Općina Zagorska Sela je nosioc projekta te će ga samostalno financirati, ali će vrtić biti podružnica Dječjeg vrtića „Jaglac“ Kumrovec. Naravno, projekt mora proći zakonsku proceduru i nadam se da će do kraja 2023. godine biti završen – rekla je načelnica Zagorskih Sela.

Još članaka iz "Zlatar"

Facebook