Prethodni članak
Sljedeći članak

Jubilarnim 50. Festivalom dječje kajkavske popevke završili su 52. Dani kajkavske riječi

Uz pratnju Tamburaškoga orkestra HRT-a, pod ravnanjem Siniše Leopolda, izvedeno je 16 dječjih popevki


Jubilarnim 50. festivalom dječje kajkavske popevke u nedjelju su završili ovogodišnji 52. Dani kajkavske riječi u Zlataru. Uz pratnju Tamburaškoga orkestra HRT-a, pod ravnanjem Siniše Leopolda, izvedeno je 16 dječjih popevki. Pjevali su ih učenici osnovnih škola kajkavskoga govornoga područja, koji su pod mentorstvom svojih učitelja glazbene kulture, uglazbili stihove svojih vršnjaka.

S obzirom da je riječ o jubileju, u glazbenoj šetnji festivalskom poviješću nastupilo je nekoliko umjetnica čiji su počeci vezani za ovaj zlatarski festival: Barbara Othman, Josipa Lončar, Manda Sviben i Lucija Jelušić. No, urnebes pod šatorom nastao je kad je Zlatarščanin Mladen Hitrec otpjevao zlatarsku himnu, pjesmu „Zlatarski kraj“, koju je kao pučkoškolac pjevao 1978. godine.


Sudionike jubilarnog festivala, kao i brojnu publiku, pozdravili su potpredsjednica Hrvatskoga sabora Sabina Glasovac, župan KZŽ Željko Kolar i zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan - Pentek. Raskošnim vatrometom označen je završetak zlatarske manifestcaije.

Još članaka iz "Zlatar"

Facebook