Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradu Zlataru dodijeljena srebrna plaketa Obrtničke komore KZŽ

Grad je dodijelio bespovratne potpore u iznosu ukupno 159.000,00 kuna za 35 poslovna subjekta s područja grada Zlatara


Nakon održane sjednice Skupštine Udruženja obrtnika Zlatar organizirana je svečana dodjela priznanja za uspješno vođenje obrta obrtnicima i obrtima koji su 2019., 2020. i 2021. godine navršili 20, 25, 30, 35, 40 godina rada i Plakete obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije te priznanja i povelje Hrvatske obrtničke komore. Gradu Zlataru dodijeljena je srebrna plaketa za 2020. godinu od strane Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.

Grad Zlatar je s ciljem očuvanja radnih mjesta i ublažavanja posljedica otežanog poslovanja naših poduzetnika uzrokovanih epidemijom koronavirusa raspisao Javni poziv za dodjelu pomoći u svrhu očuvanja poslovne aktivnosti zbog posebne okolnosti uvjetovane koronavirusom COVID – 19. Bespovratne potpore dodjeljivale su se za troškove najma i režija, troškove sirovina i materijala bitnih za rad, troškove knjigovodstvenih usluga te druge obrazloženo opravdane troškove za očuvanje poslovne aktivnosti, a ukupno je isplaćeno 159.000,00 kuna za 35 poslovna subjekta s područja Grada Zlatara. Kao još jedna mjera pomoći, Grad Zlatar ukinuo je porez na potrošnju čime se željelo rasteretiti poduzetnike i pomoći im u vrijeme otežanog poslovanja prouzročenog pandemijom COVID – 19.

Također, obveznici plaćanja komunalne naknade na području Grada Zlatara bili su oslobođeni plaćanja komunalne naknade za poslovne prostore i građevinsko zemljište koje služi obavljanju djelatnosti za koje je sukladno odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske bio obustavljen rad i to za mjesec ožujak 2020. godine u iznosu od 50% utvrđene obveze plaćanja mjesečnog iznosa komunalne naknade te od travnja 2020. godine do opoziva naprijed navedenih odluka Stožera civilne zaštite RH, u iznosu od 100% utvrđene obveze plaćanja mjesečnog iznosa komunalne naknade, kažu u Gradu Zlataru. 

Još članaka iz "Zlatar"

Facebook